Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

08 novotnyPřed týdnem deklasovali boxeři BC DTJ Prostějov Chimeru Plzeň a pojistili si vedení v extralize, nyní mají ještě měsíc na to, aby se připravili na další duel. V něm nastoupí opět doma proti dosud poslední Ostravě, která má však za sebou jen dvě střetnutí, zatímco Prostějov již čtyři. Tři výhry a jedna remíza řadí Hanáky do role hlavního favorita na zlato, to je i cíl kouče Pavla Dudy.

Velmi neúplnou tabulku vede Prostějov společně s výběrem České Kamenice a Mostu, jenž nastřádal dvě výhry a jednu remízu. Právě družstvo ze severu Čech pasuje Duda na spolufavorita a hlavního vyzyvatele. „Doufám, že na titul nedosáhnou, ten bych chtěl do Prostějova. Ale mohli by být na medailové pozici,“ domnívá se.

Pro další vývoj podstatný a možná rozhodující tak bude vzájemný souboj, k němuž se na dalekou cestu vydají Prostějovští o víkendu 4. a 5. května. „Pokud my tam uspějeme a přinejhorším remizujeme, tak si myslím, že už může být rozhodnuto,“ přitakal Duda. Jen pro připomenutí, ve druhém kole se borci BC DTJ se soupeřem příliš nemazlili a vypráskali ho 14:2. Uštědřili mu tak jeho jedinou porážku.

Toto střetnutí je tak na pořadu až za více než dva měsíce a do té doby se může mnohé změnit. Mimo jiné soupisky, jako tomu bylo nedávno v případě Plzně. „Ostrava měla na soupisce již dva cizince, Most jednoho. Ale mají možnost nabrat ještě další tři. Zda někoho získali, to si opravdu netroufám odhadnout,“ nebyl si Duda jistý, jak výraznými změnami prošla konkurence.

Osobně také uvažuje o angažování ještě jednoho nového cizince, vše je ale závislé na budoucích jednáních. „Mám v hlavě jednoho, který by u nás mohl nastoupit. Ale uvidíme, jak se domluvíme. Zda bude mít zájem, jaké bude mít požadavky, zda ho pustí reprezentace,“ vysvětlil, že bude nutné vyřešit řadu otazníků. Premiéru by si nová posila mohla odbýt třeba již za čtyři týdny proti Ostravě. „Protože pro nás je každý zápas důležitý. A přestože Ostrava je na konci tabulky, pokud by nám sebrala nějaký bod, mohlo by nás to mrzet,“ odkázal Duda na aktuální podobu tabulky a velmi malé rozdíly.

Není žádným tajemstvím, že případná posila by naskočila buď do nejnižší hmotnostní kategorie, tedy do 56 kilogramů, nebo naopak na opačný konec, nad 91 kilo. „Kromě spodku a vrchu máme s výjimkou ústeckých Zdeňka Chládka a Roberta Bilíka prakticky to nejlepší, co může Česká republika nabídnout,“ dělá radost prostějovskému kouči.

Pět ze zbylých šesti vah totiž obhospodařují mistři republiky Hamo Aperjan, Miroslav Šerban, Emil Kocvelda, Vít Král a Petr Novotný, v jednaosmdesátce se navíc velkolepě uvedl mladík David Hunanyan. „Poprvé jsem ho viděl až na mistrovství České republiky, do té doby jsem o něm vůbec nevěděl. Překvapivě se dostal až do finále, snad každý duel vyhrál před limitem a ve finále se Standou Stárkem prohrál jen o bod,“ ocenil Duda jeho výkony. I proto se rozhodl po něm sáhnout a přivést ho z Prahy na hostování. „Je to mladý kluk a má vše před sebou. Dal se teď na thajský box, což je pro nás jen dobře. Do budoucna to bude určitě reprezentant,“ má jasno kouč BC DTJ. Na dotažení příchodu Čecha s arménskými kořeny se podílel i prostějovský Armén Hamo Aperjan a právě národnostní blízkost hrála velkou roli.

Aktuálně má nejnabitější program Miroslav Šerban. Nyní je na soustředění v Tatrách s reprezentací, poté ho ve dnech 13. až 16. března čeká Velká cena Ústí nad Labem. V jeho váze do 64 kilogramů se představí i bronzový z loňské olympiády Erdene Uranchimegev z Mongolska, barvy Prostějova pak budou hájit i Hunanyan, Aperjan, Král a Kocvelda. „Každá váha je specifická. Věřím, že nějaký Čech by aspoň na bronzovou medaili mohl dosáhnout. Mirek Šerban je podle reprezentačního kouče perfektní, tak doufejme, že na medaili dosáhne,“ je Duda v prognózách opatrný.

Ke společné přípravě se tak celý tým sejde asi až těsně před duelem s Ostravou, jenž je na programu týden po čtyřiačtyřicátém ročníku tradičního turnaje, tedy předposlední víkend v březnu. Do utkání vstoupí domácí za hlasitého povzbuzování fanoušků i pokračující finanční podpory ze strany prostějovské radnice i Olomouckého kraje.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...