Dobré dopoledne, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Předposlední březnovou sobotu se v Mistříně uskutečnilo oblastní kolo v boxu talentované mládeže. Dorostenecký oddíl BC DTJ Prostějov měl na tomto turnaji hned tři želízka v ohni. Drtivým způsobem si počínal Marcel Pfleger, naopak Filip Jílek prohrál. S rukama nad hlavou neopouštěla ring ani Michaela Brančíková, přesto se však v jejím případě jednalo o významný počin, stala se totiž historicky první odchovankyní oddílu mezi čtyřmi provazy, která kdy nastoupila k soutěžnímu duelu!

Brančíková se ve váze do 70 kilogramů střetla se zkušenější Václavíkovou z konkurenčního oddílu SK Prostějov a prohrála až na body. „Bojovala až do poslední sekundy třetího kola a nedala nic zadarmo, své soupeřce uštědřila pár pěkných ran. Míša má velké srdce a já věřím, že o ní v budoucnu ještě hodně uslyšíme,“ těší se na její další úspěchy mládežnický trenér BC DTJ Prostějov Martin Klíč.

O dvacet kilogramů níže se představil další objev prostějovského boxu Filip Jílek. Také on sice odcházel poražen, přesto vnímal kouč jeho výkon pozitivně. „Filip se taktéž postavil proti zkušenějšímu a fyzicky vyzrálejšímu borci Prchalovi z týmu Bruiser Kroměříž. Zápas zvládl na jedničku, a i když prohrál, boxoval velice chytře a tak, jak mu to trenér poradil. Touto cestou bych chtěl Filipa pochválit,“ sdělil.

Na trojici doplnil prostějovskou výpravu Marcel Pfleger a vedl si v hmotnosti do 69 kilogramů na jedničku. „Doslova vymazal z ringu Vrbku z Dukly Olomouc. Pro Marcela to bylo teprve druhé utkání. Nastoupil sebejistý a sebejistý z ringu také odešel. Prodal vše, co se doposud naučil a to jeho soupeř neustál. Výsledkem je RSC ve druhém kole a další skalp pro Marcela,“ chválil Klíč.

„Chtěl bych poděkovat všem boxerům za jejich vzornou reprezentaci oddílu. Myslím, že se nám společně s Petrem Novotným podařilo vytvořit dobrou partu a přejeme si, aby to tak i zůstalo,“ pravil hromadně na adresu všech oddílových mládežníků.

Vrcholem celé domácí sezóny bude Mistrovství České republiky kadetů a juniorů, které přijde na řadu již v tomto měsíci. Konkrétně se tak stane tuto neděli 23. dubna v České Kamenici. „S Petrem už víme, kdo tam od nás bude startovat. Důležitá je teď ale příprava, právě ta bude rozhodovat. Držte nám pěsti,“ vzkázal Klíč.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...