Příjemnou noc, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Neuskutečněné utkání 8. kola extraligy mezi bratislavským Ružinovem a Ostravou řešila v předminulém týdnu Sportovně technická komise České boxerské asociace, která rozhodla vyhovět argumentům slezského klubu a přisoudila mu kontumační výhru poměrem 16:0. Prakticky tak Ostravanům přiklepla mistrovský titul!


„Myslím, že se jedná o takovou vzpouru Ostravy. Ten zápas jsme mohli klidně odboxovat v náhradním termínu. Oni ale trvali na kontumaci, aby si pojistili prvenství. Vyhrát bez boje je podle mě unfair,“ vyjádřil se k rozhodnutí Dušan Bučko, trenér Ružinova. „Ostrava má navíc tak kvalitní kádr, že zbývající týmy extraligy na ně stejně nemají nárok,“ přidal.
Celá kauza vznikla z důvodu organizačních problémů pořádajícího klubu. Utkání se mělo boxovat v jednom bratislavském nákupním centru. „Bohužel ve středu, tři dny před zápasem, nám vypověděli dohodu. My jsme nebyli schopni v tak krátkém časovém úseku sehnat náhradní prostory,“ vysvětluje Bučko.
Druhé odložené střetnutí mezi Ústím nad Labem a Prostějovem se bude z rozhodnutí STK boxovat v náhradním termínu. „My jsme mohli také žádat kontumaci, ale jít proti svazu a dělat problémy není ideální. Klidně pojedeme do Ústí jindy,“ konstatoval Petr Novotný, předseda DTJ Prostějov. „Kdybychom byli na místě Ostravy, s Bratislavou bychom se dohodli. Podobné problémy přece mohou postihnout každého a lepší je bojovat v ringu než u zeleného stolu,“ vzkázal lodivod.
EXTRALIGA BOX 2016-2017
9. kolo: FIT GYM + SKP Ústí nad Labem - SKB HYDRO&KOV Třeboň 6:10, BC DTJ Prostějov - BC Bratislava-Ružinov 10:6, SCB Ostrava - BC Armex Rohovník Děčín 12:4. 
Průběžná tabulka:
1. SCB Ostrava          8          1          0          110:34 17
2. BC DTJ Prostějov            5          1          2          70:58   11
3. BC Bratislava-Ružinov      4          2          2          74:54   10
4. Hydrokov Třeboň   2          1          4          46:66   5
5. Armex Děčín          1          2          5          44:84   4
6. FIT GYM + SKP Ústí nad Labem            0          1          7          40:88   1
Kam příště:
10. kolo (6.-7.5. 2017): BC Bratislava-Ružinov - FIT GYM + SKP Ústí nad Labem, SKB HYDRO&KOV Třeboň - SCB Ostrava, BC Armex Rohovník Děčín - BC DTJ Prostějov
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...