Dobrý podvečer, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Přetěžká zkouška. Tým obhájců mistrovského titulu BC DTJ Prostějov zahájí letošní rok nejobtížnějším možným způsobem.

V nedělním dopoledni se jim postaví v domácím ringu SCB Ostrava, doposud v sezóně neporažený tým, jenž jde neohroženě za zlatem. „Mají hodně silnou sestavu. Na naší straně však bude domácí prostředí,“ věří Petr Novotný, trenér prostějovských rohovníků.
Prostějovský tým nejde po dlouhé době do tuzemského extraligového souboje v roli favorita. Navíc je před domácím týmem výzva v podobě nutného vítězství, v opačném případě by se totiž sen o obhajobě prakticky rozplynul. „Jde o hodně, navíc máme určité problémy se složením sestavy. Nějak to ale dáme dohromady,“ neskládá předem zbraně Petr Novotný.
Při pohledu na ostravskou soupisku je nutné přiznat, že se na severu Moravy podařilo dát dohromady opravdu skvělý výběr. Vedle nejlepšího českého boxera posledního desetiletí Zdeňka Chládka figurují v týmu například exprostějovští Hamo Aperjan, Marek Vaněček, Pavel Polakovič dále pak Jan Mužík nebo Daniel Freiherr. Tedy buď aktuální mistři republiky, nebo finalisté nedávného šampionátu v Brandýse nad Labem. „K tomu musíme ještě přidat Poláka, který boxuje v supertěžké kategorii, byl i na mistrovství Evropy,“ poznamenal Novotný. Jedná se o Pawla Wierzbickiho, čerstvého mistra Polska, jenž doposud v extralize neprohrál jediný zápas.  
Všechno zlé je pro něco dobré. Prostějovská sokolovna by mohla být po čase opět svědkem vyrovnaného souboje, ve kterém by mohla rozhodovat až kategorie bez rozdílu vah. Při vší úctě k předchozím soupeřům, kteří se na Hané objevili v podzimní části, je ostravská mašina úplně jiný level.
Na ostří nože by mělo jít hned od nejnižších vah. Na prostějovské straně slovenský tanečník Vili Tanko proti ostravskému rváčkovi Freiherrovi. Velký náboj bude mít i druhá bitva - ostravský rodák a střelec Lukáš Dekýš ve službách BC DTJ, jenž má výtečnou fazónu, má jistě chuť i na prostějovským fanouškům dobře známého Hama Aperjana. Právě na dobrý vstup bude domácí eskadra spoléhat, protože střední pasáž by měla vyznít papírově jasně pro Ostravu. Polakovič a Chládek by měli své duely zvládnout. Rozhodnout by tak měly až dvě poslední váhy. Pokud budou všichni zdraví a k dispozici, na domácí straně by měli nastoupit Erik Tlkanec a Dan Táborský.
„Diváci si určitě přijdou na své, k vidění budou kvalitní zápasy. Myslím, že by naším úspěchem byla i remíza, ale samozřejmě bychom chtěli vyhrát,“ tvrdí odhodlaně Petr Novotný.
Utkání s Ostravou se koná v neděli 29. ledna v tradičním dopoledním čase od 10:00 hodin. Prostějovské rohovníky pak v jarní části uvidí fanoušci ještě dvakrát, a to 5. března s Třeboní a 9. dubna s bratislavským Ružinovem.

EXTRALIGA ČR 2016/2017
Výsledkový servis - 4. kolo: SKB HYDRO&KOVO Třeboň - FIT GYM + SKP Ústí nad Labem 10:6.


PRŮBĚŽNÁ TABULKA:
1. SCB Ostrava 4 1 0 56:24 9
2. BC Bratislava-Ružinov 3 2 0 52:28 8
3. BC DTJ Prostějov 3 1 1 44:36 7
4. Hydrokov Třeboň 1 0 3 22:42 2
5. Armex Děčín 0 1 3 22:42 1
6. FIT GYM + SKP Ústí nad Labem 0 1 4 28:52 1


KAM PŘÍŠTĚ...
6. kolo, 28. a 29. ledna: BC DTJ Prostějov – SCB Ostrava, SKB HYDRO&KOVO Třeboň - BC Bratislava-Ružinov, FIT GYM + SKP Ústí nad Labem - BC Armex Rohovník Děčín.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...