Dobré odpoledne, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO+FOTOGALERIE Obavy se nepotvrdily. Čtrnáct dní před zápasem se složení domácího BC DTJ hroutilo doslova jako domeček z karet. Trenér Petr Novotný uvažoval dokonce o odložení duelu. „Požádali jsme Děčín o přesunutí zápasu, ale soupeř nám bohužel nevyšel vstříc,“ potvrdil lodivod. A tak se uplynulou neděli dopoledne boxovalo. Mezi dvanácti provazy se tak premiérově v prostějovských barvách objevili Patrik Baláž, Kamil Krošlák a Miroslav Juna. Kombinovaný soubor však ošidnou úlohu zvládl a slavil vysokou výhru. „Samozřejmě že jsem spokojený. Z utkání jsem měl obavy, které se naštěstí nenaplnily,“ oddechl si kouč Novotný.



Prostějovští boxeři vstupovali do utkání s bonusem jednoho vyhraného utkání. Soupeř ze severu Čech totiž neobsadil kategorii bez rozdílu vah. Do optimální sestavy pak hostům také nějaké opory scházely. „Asi měli podobné problémy jako my,“ podotkl Novotný. „Je krátce po šampionátu, někteří borci mají zdravotní potíže,“ vysvětlil hostující kouč Vítězslav Soukup, jenž dodal: „Byl bych šťastný za remízu.“

Utkání zahájil souboj mezi slovenskou oporou BC DTJ Viliamem Tankem a mladičkou hvězdičkou českého boxu Ivanem Pavljukem. Borec s ukrajinskými kořeny se ve svých osmnácti letech favorizovaného Tanka nezalekl. K vidění bylo svižné a technické utkání, ve kterém byl Tanko aktivnější, a zvláště jeho levačka bodovala. Hostující borec se však za svůj výkon přes bodovou porážku rozhodně stydět nemusel. Ve druhém zápase proti sobě nastoupili Lukáš Dekýš a Erik Huliev. Děčínský boxer jako čerstvý mistr republiky, a navíc letos na domácí scéně neporažený, byl velkým favoritem. Dekýš však navázal na předchozí vystoupení v Bratislavě, kde senzačně porazil Vargu. S Hulievem si to rozdal jako rovný s rovným, soupeř na nečekaný odpor reagoval ve třetím kole zápasnickým chvatem, za který byl napomínán. Ke vzteku děčínského rohu pak dali rozhodčí vítězství Dekýšovi a Prostějov vedl 4:0. „Zápas byl vyrovnaný, možná jsem byl přesnější. To napomínání bylo zbytečné. Soupeř mě držel za krk a padal. Sundali mi body, navíc to byl děčínský rozhodčí Zetek! Kdybych prohrál normálně, tak bych to vzal. Porážku uznám, ale tohle nechápu a nerozumím tomu,“ čílil se po utkání Erik Huliev. 



Ve třetím souboji dne se mladičký premiant Patrik Baláž postavil Štěpánu Pitrovi. Vyrovnaný zápas měl nečekané rozuzlení. Ve druhém kole se boxeři srazili hlavami, Pitorovi se objevila na čele krev a utkání bylo předčasně ukončeno. Po součtu bodování se pak z výhry radoval zkrvavený rohovník Děčína § 4:2. Jednoznačnou partií se ukázal následující mač do 69 kg. Za prostějovské barvy si odbyl premiéru Kamil Krošlák a soupeř v podobě Kristiána Choliského pro něj byl příliš velkým soustem. Cholinský čněl nad soupeřem po všech stránkách, v závěru evidentně Krošlákovi došly síly a o výhře borce v červeném nebylo diskusí – 4:4.  

Úplně jinou premiéru si před prostějovskými diváky odbyl Miroslav Juna. Nedávný finalista mistrovství republiky se do Jiránka pustil s velkou vervou a po několika přesných zásazích rozhodčí duel ve druhém kole raději ukončili. Juna svou výhrou dával BC DTJ jistotu remízy – 6:4.

Oblíbenec příznivců z Hané Marek Andrýsek svým výkonem opět potěšil. Se silově založeným Dušanem Kabátem si pohrával jako kočka s myší. Kabát ustál několik zásahů, ale sám působil oproti pohyblivějšímu sokovi těžkopádným dojmem a prakticky jen čekal na závěrečný gong – 8:4.

Závěrečné vystoupení obstarali borci ve váze do jedenadevadesáti kilogramů. Proti favorizovanému Eriku Tlkancovi, slovenské jedničce, nastoupil neznámý polský bijec Oskar Wierzejski. Favorizovaný Erik se do soupeře pustil způsobem sobě vlastním. Útočnou aktivitou se pokoušel rozbít defenzivu soupeře. Wierzejski se však ukázal jako důstojný protivník a nedal Tlkancovi očekávanou výhru vůbec zadarmo. Celkově Prostějov zvítězil 12:4 a stále se drží v kontaktu s čelem tabulky. 

OČIMA TRENÉRŮ

Petr Novotný – BC DTJ Prostějov

„Jsem spokojený. Čekal jsem asi vyrovnanější zápas. Celkově ale byly k vidění kvalitní zápasy. Diváci si, myslím, přišli na své. Všichni borci do toho dali sto procent. Kvalitativně nejlepší zápasy byly asi v nejnižší a nejvyšší váze. Milým překvapením je výhra Lukáše Dekýše, se kterou jsme moc nepočítali. Stále držíme kontakt s čelem tabulky a máme pořád vše ve svých rukách.“

Vítězslav Soukup – Armex Děčín 
„Soupeř měl lépe připravený tým než my a vyhrál zaslouženě. My sice máme na soupisce čtyři mistry republiky, ale jsou zranění. Museli jsme je tedy nahradit a ti náhradníci nebyli tak dobře připravení jako ti Prostějovští. Výkonem potěšil teprve osmnáctiletý Pavljuk, jenž má všechno před sebou. Porážku Hulieva zavinil ten trestný bod. První kolo prohrál, druhé bylo nerozhodné, ve třetím byl lepší, ale ten bod ho srazil.“    

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...