Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Prostějovští rohovníci zakončí tuto neděli letošní mistrovský podzim. Svěřenci trenéra Novotného se představí v domácím prostředí sokolovny na Skálově náměstí, kde přivítají tradičního účastníka nejvyšší boxerské soutěže Armex Děčín. Severočeši byli vždy obávaným soupeřem, ale letos jim to výsledkově moc nejde. V tabulce se krčí na dělené předposlední příčce se ziskem jediného bodu. „Nic jiného než vítězství nebereme,“ neschovává se proto za obvyklé trenérské fráze Petr Novotný, kormidelník BC DTJ Prostějov.

Plánované završení podzimu však bylo v uplynulých dnech ohroženo. Kormidelník BC DTJ totiž dává jen velmi obtížně dohromady optimální sestavu. Na přetřes tak byla i možnost odložení zápasu. „Máme určité potíže. Navrhli jsme Děčínu, že bychom přeložili utkání na jiný termín. Poslali jsme oficiální žádanku, ale odpověď nepřišla. Telefonicky jsme se zkontaktovali a soupeř potvrdil, že přijede,“ informoval Novotný. „Takže nám nezbývá nic jiného, než je porazit!“
Z předcházející úspěšné sestavy, která vydolovala v Bratislavě cennou remízu, budou pravděpodobně někteří bijci chybět. „Zranil se Ondra Schilder, jenž nastupuje ve čtyřiašedesátce. Miloš Bartl, který se osvědčil v devětašedesátce je služebně mimo. Problém máme ještě v jedné váze,“ prozradil případné absence lodivod, ale jedním dechem dodal: „Věřím, že to nějak vyřešíme. Myslím, že kompletní nebude ani soupeř. Pokud by však přece jen nastoupil v plné síle, byl by to hodně těžký soupeř.“
Chybět by naopak neměli dva slovenští borci hájící barvy BC DTJ, trenér Novotný počítá s Tankem i Tlkancem. Dále by neměli chybět Lukáš Dekýš, Jakub Bambuch nebo Marek Andrýsek. „Posily z Maďarska nebudou. Máme Slováky. Konečnou sestavu se dozvíme stejně až v předvečer zápasu. Nebudu dopředu odkrývat trumfy, nepřítel nespí,“ usmál se kouč.
V sestavě Děčína se vyskytuje několik zvučných jmen. „V první řadě je to Erik Huliev, úřadující a již několikanásobný mistr republiky. Solidním boxerem je v jednaosmdesátce Podlucký, v pětasedmě je zase mistrem republiky Bojko,“ představil Novotný největší esa Armexu. Za Severočechy také nastupuje i známý Michal Vodárek nebo nadějný mladík Kolínský.
Boxeři se utkají s Děčínem tradičně v prostějovské sokolovně v neděli 18. prosince před obědem. Gong prvního zápasu by měl zaznít v 10:00 hodin. „Tentokrát žádné doplnění programu nechystáme. Doufám, že v předvánočním čase najde cestu do sokolovny co největší počet diváků. Podporu budeme potřebovat,“ zve příznivce Petr Novotný.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...