Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Co se termínové rychlosti týče, boxeři DTJ Prostějov do aktuálního ročníku extraligy družstev 2016/2017 doslova vlétli. Z hlediska výsledkové úspěšnosti to zatím žádný let není, ale dvě vydřená vítězství po úvodní vysoké porážce udržela „Býky“ v naději na další obhajobu mistrovského titulu. A to je v tuto chvíli nejpodstatnější. Večerník se ohlédl za posledním domácím vystoupením, které i přes výhru přineslo určité rozpaky...

Každopádně není v rohovnickém sportu běžné, aby někdo absolvoval tři duely během čtyř po sobě jdoucích víkendů, což znamená v pouhých třech týdnech. Prostějovští borci to vzhledem k zápasově nabitému programu museli zvládnout a dá se říct, že i zvládli bez bodové újmy. Prohra totiž přišla hned na úvod, kde únava ještě nemohla působit. „Sešly se dvě věci. Jednak měla extraliga letos dost rychlý start, když první tři kola naplánovali jen s dvoutýdenními rozestupy. K tomu se přidal fakt, že jsme se rozhodli střetnutí třetího kola proti Ústí nad Labem o týden předsunout kvůli termínové kolizi se zápasnickým Memoriálem Gustava Frištenského. Šlo o domácí premiéru nové sezóny a chtěli jsme ji boxovat v obvyklém prostředí sokolovny na Skálově náměstí i v tradičním termínu nedělního dopoledne. Proto zvítězila varianta, že budeme bojovat jeden víkend v Třeboni a hned ten další s Ústím,“ vysvětlil trenér mužstva DTJ Petr Novotný.
Je však jasné, že v tak fyzicky náročném sportu, kde jsou navíc menší zranění na denním pořádku, šlo o nemalé riziko.
„S tím jsme dopředu počítali a je pravda, že proti Severočechům jsme šli zdravotně oslabení. Kvůli zraněním nemohli nastoupit Ondra Schilder ani Kuba Bambuch, ale naštěstí jsme na to výsledkově nedoplatili. Soupeř měl se sestavou ještě větší problémy než my a dopadlo to dobře pro nás, dva získané body do tabulky mají za takové situace svou cenu,“ oddechl si lodivod.
Nevydařený start do soutěže v podobě hladkého podlehnutí 4:12 na půdě ostravského nováčka tak zůstává trochu zapomenut, i když v pouze desetikolové extralize se každé klopýtnutí samozřejmě počítá dvojnásob. „Je však moc důležité, že jsme se z té nepříjemné porážky zvedli a dokázali dva další zápasy vyhrát, zvlášť v tom našlapaném programu. Pokud bychom hned zaváhali znovu, představovalo by to velké komplikace při útoku na další titul. Takhle máme pořád reálnou šanci,“ rozebíral Novotný.
V Třeboni i proti ústeckému rivalovi přitom prostějovský tým uspěl shodným a téměř nejtěsnějším možným poměrem 10:6. „Všichni kluci maximálně bojovali a chci jim poděkovat, že vlastně během jediného týdne dvakrát vydřeli tolik potřebná vítězství. Ti, co nastoupili opakovaně a dokázali pokaždé vyhrát, prokázali výbornou připravenost, kvalitu, odolnost i srdce. A toho je potřeba si moc vážit, právě s takovými vlastnostmi můžeme zase útočit na extraligovou medaili včetně té nejcennější,“ zamyslel se kouč prostějovských rohovníků.
Jenže zopakovat zlato bude hodně složité. Do nejvyšší soutěže ČR totiž k pěti českým klubům (Prostějov, Ústí nad Labem, Děčín, Ostrava, Třeboň) letos přibyl i slovenský celek Bratislava-Ružinov, což je opravdu velice silný oddíl. „Řekl bych, že je to asi největší favorit extraligy. V kádru mají snad všechny nejlepší Slováky, porazit je bude fakt těžké. Stejně jako nováčka z Ostravy, který svou sílu potvrdil tím, že nás jasně porazil. Podcenit se nesmí ani Děčín, medaile tentokrát visí dost vysoko. Ale my se rozhodně nijak nevzdáváme
a naopak budeme ze všech sil makat pro co nejlepší úspěch,“ slíbil Novotný.
Hodně napoví už příští vystoupení boxerů DTJ, jímž bude šlágr 4. dějství ve výše zmíněné Bratislavě. Tam se hanácká parta vydá ve druhé polovině listopadu. „Teď máme delší pauzu, takže je čas, aby se kluci dali fyzicky i zdravotně dohromady, pořádně potrénovali a na ten náročný zápas v Ružinově se stoprocentně nachystali. Věřím, že pojedeme v nejsilnější sestavě a předvedeme dobrý výkon. Samozřejmě budeme chtít vítězství, ale vzhledem ke kvalitě soupeře by asi i remíza znamenala příznivý výsledek. Uvidíme...,“ odtušil na závěr trenér.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...