Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Debakl z ostravského ringu je alespoň částečně pryč, boxerská výprava BC DTJ Prostějov se z dalšího pokračování domácí extraligy vrátila s plným bodovým ziskem. Také k druhému souboji nového ročníku odjela parta kolem Petra Novotného na soupeřovu půdu, v jižních Čechách se jí ovšem vedlo mnohem lépe než na pomezí Moravy a Slezska. Díky triumfům v nejsilnějších hmotnostních kategoriích mohl obhájce prvenství slavit premiérové vítězství. „Tyto body jsou velice cenné a hodně si jich vážím, všichni do toho dali všechno. Děkuji za podporu městu Prostějov, Olomouckému kraji i dalším partnerům, zápas to byl pěkný a tvrdý. Čekal jsem trochu těžší podívanou a překvapilo mě, že Třeboň neobsadila kvůli zraněním a nemocem hned dvě váhy, i tak jsme ale nakonec vyhráli jen s odřenýma ušima,“ oddychl si trenér prostějovské ekipy Petr Novotný.


Cestu za dvěma body zahájil Viliam Tanko, jenž si v šestapadesátce poradil s Martinem Stehlíkem. Tento duel trval pouze několik desítek sekund. „Martin se snažil, věděl, že musí zkracovat vzdálenost. Naběhl si ale na jeden úder, dostal na žaludek a výsledkem byl knockout hned v prvním kole,“ přiblížil brzké dílčí vítězství hostující kouč.

Jako druhý se měl divákům v KKC Roháč představit Lukáš Dekýš, jenže velká opora posledního ročníku neměla soupeře a hosté tak rázem bez boje vedli 4:0. Dlouho se mezi provazy nezdržel ani Ondřej Schilder, leč k jeho smůle se tak znovu stalo pro zranění a technickou porážku.

„První kolo se vyvíjelo v Ondrův prospěch, pak se ale oba nezaviněně střetli hlavami a duel byl ukončen ve prospěch Bazargura. Má smůlu, minule obočí, nyní nos. A protože bychom už vedli 6:0, tak podle očekávání zvedal ruce domácí boxer, beru to,“ zmínil Novotný.

Boje v dolní polovině vah tradičně zakončuje devětašedesátka, nicméně ani na střetnutí v této váze nedošlo a René Molík vyhrál bez boje. Prostějov tak vedl 6:2 a směřoval k výhře, rozhodnuto však ještě nebylo zdaleka vůbec nic, jak se posléze ukázalo.

Hosté sáhli k drobné změně, když Kuba Bambuch nastoupil v jednaosmdesátce a Honza Ardoň v pětasedmdesátce, ani tento tah ale nevedl k tomu, aby aspoň jeden z nich bodoval. Prvně jmenovaný nestačil na prostějovským fanouškům velice dobře známého Láďu Lengála, nová hanácká tvář si vylámala zuby na slovenském internacionálovi Patrik Grézlovi.

„Patrik je bijec, který se snaží soupeř utlouct, prostě třída. Honza byl dobře v pohybu, zatím však nemá tolik zkušeností a chlapskou sílu, leč potenciál v něm je. Byla to vyrovnaná bitva a doma by vyhrál, to stejné i Kuba. Byl lepší, dělal zápas a hlídal si závěry, jenže i vzhledem k vývoji to nestačilo. Sám věděl, že měl do zápasu dát ještě trochu víc,“ komentoval Novotný.

O všem tak rozhodly až královské váhy. V té těžké předvedl svůj arzenál Erik Tlkanec, účastník olympijské kvalifikace se s Dominikem Kalanským nemazlil a jejich souboj skončil hned v prvním kole. „Erik se snažil vnutit svému soupeři styl a pravým hákem ho poslal do kolen, Dominik nebyl schopen pokračovat. Erik tuto výhru trochu oplakal, protože jsou kamarádi a domácí borec je teď po úderu na hlavu v téměř měsíční ochranné lhůtě, box je ale takový,“ poznamenal někdejší vládce této kategorie.

Razítko na prostějovskou výhru pak následně udělil Dan Táborský, jenž si na body poradil s Dominikem Musilem. „Dan byl v Německu na turnaji a rozboxoval se, věřil si, šel do toho a bojoval. Třetí kolo bylo jednoznačnou záležitostí a dobře to dopadlo,“ těšil se po konci poslední bitvy Petr Novotný.

V aktuální tabulce tak Prostějovu patří třetí pozice, vedoucí duo je dosud velice suverénní. „Dva body z venku jsou velice dobré, obhajoba titulu ale bude hodně těžká. Uděláme ale všechno, abychom ztrátu z Ostravy doma smazali,“ dodal někdejší úspěšný boxer.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...