Dobré poledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Do Třeboně a obecně do jižních Čech se hojně jezdí na ryby a speciálně na kapra. Do Vánoc je ovšem ještě daleko, tudíž prostějovští boxeři se vydávají tímto směrem se zcela jiným záměrem – v sobotu od šesti hodin večer se budou chtít revanšovat za nepovedený extraligový vstup v Ostravě a nevracet se na Hanou s prázdnou.

„I remíza by mi udělala radost, bod z venku se počítá. Ještě musíme doladit sestavu, měli bychom ale být kompletní. Uvědomujeme si ovšem, že proti nám stojí kvalitní soupeř, takže nás čeká další velice těžký zápas,“ uvědomuje si kouč BC DTJ Prostějov Petr Novotný.

Jihočeši se opírají o silnou slovenskou družinu a také kvalitní posily s bohatými extraligovými zkušenostmi, hosty tak nečeká nic jednoduchého. „Uvidí se, v jakém složení nastoupíme my i oni, ale stáhli si Grézla i Plesníka a kromě Hama i kluky ze Znojma. Sešli jsme se ale v uplynulém týdnu a téměř všichni se cítí fit, takže budeme dobře připraveni,“ nevzdává se předčasně.

Naopak k duelu na pomezí Moravy a Slezska se mu kvůli porážce 4:12 a některým sporným výrokům arbitrů příliš vracet nechtělo. „Mrzí mě, že se tamější lidé cítí dotčeni, ale co člověk, to názor. Po zhlédnutí si stojím za svým a Vaněček vyhrát neměl, stejně tak si body zasloužil Bambuch a souboj Dekýše s Hamem byl vyrovnaný,“ připomněl. „Hodil jsem to ale za hlavu, výsledek nezměním. Musíme se soustředit na další utkání,“ dodal.

Svou roli na výsledku podle Novotného sehrála rovněž skutečnost, že sezóna teprve začíná, jednalo se o první zápasy pro jednotlivé boxery. I proto věří, že teď na jihu Čech to bude lepší. Současně však prostějovští borci musejí mít na paměti, že hned o dalším víkendu je čeká další extraligový souboj, v sobotu 8. října přivítají v sokolovně na Skálově náměstí Ústí nad Labem.

„S termínovým kalendářem se bojuje neustále, jsou tu vedle extraligy ještě mistrovství světa i Evropy a další turnaje, tato změna ale vzešla z naší iniciativy, protože o týden později bude sokolovna plná. Je pravda, že musíme být dobře připraveni a nezranit se, zejména když se boxuje bez přileb,“ vysvětlil Petr Novotný důvod přesunu z víkendu 15. a 16. října a současně poděkoval za přetrvávající podporu městu Prostějov, Olomouckému kraji i všem partnerům.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...