Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Cestu za obhajobou extraligového titulu nezačali prostějovští boxeři vítězným krokem. Tým BC DTJ zajížděl ke svému úvodnímu střetnutí nového ročníku k nováčkovi nejvyšší domácí soutěže z Ostravy a v tamější hale Tatran prohrál vysoko 4:12. O jediné dílčí úspěchy se postarali hned na úvod Viliam Tanko a v samotném závěru staronová tvář výběru Petra Novotného Daniel Táborský, zbylou šestici výher přisoudili arbitři soupeři z Moravskoslezského kraje.

„Venku se obtížně vyhrává a věděl jsem, že to v Ostravě nebude jednoduché, ovšem s některými výroky rozhodčích nemohu souhlasit. Zápas to byl hodně vyrovnaný, a kdo neviděl, nepochopí. Všichni do toho dali všechno, bylo ale nemožné v Mecce ostravského boxu vyhrát. Gratuluji soupeři a těším se na odvetu po Novém roce, pokusíme se vrátit jim porážku i s úroky,“ soukal ze sebe po návratu z pomezí Moravy a Slezska trenér prostějovské skvadry Petr Novotný.

Začátek střetnutí se přitom vyvíjel pozitivně. V nejnižší hmotnosti nastoupil Viliam Tanko proti Danielu Freiherrovi a na body mohl zvednout ruce nad hlavu. „Jednoznačný zápas v režii Viliama, udával tempo a soupeř byl jen v defenzivě, přesto jen 2:1 a trochu jsem koukal,“ pustil se Novotný do ohlédnutí za jednotlivými bitvami. Jako druhý šel do ringu Lukáš Dekýš, který vyzval velkou oporu Prostějova z posledního ročníku Hamo Aperjana. „Lukáš se snažil boxovat, bylo na něm ale znát, že nastoupil k prvnímu utkání v sezóně. Vedl si nicméně bez bázně a hany a první kolo bylo jeho. Ve druhém mu rozhodčí vzali body za dvě veřejná napomínání a ve třetím ho Hamo zbil. Vyhrál domácí, ale i sám Hamo uznal, že nezaslouženě...,“ popisoval křivdu sudích kouč Býků. V pořadí třetí utkání skončilo velice záhy. Již v prvním kole se Ondřej Schilder srazil hlavou se Zsoltem Osadanem, nevydrželo to jeho obočí a technickým k.o. smolně prohrál. A úvodní polovinu uzavřel René Molík proti Martinu Prázdnému. I tady se radovala Ostrava, která tak šla do trháku 6:2. „René se snažil dělat zápas, bohužel však nebyl až tak důrazný. Martin nepředvedl o moc víc, chápal jsem ale, že se rozhodčí přiklonili na domácí stranu,“ přibližoval Novotný. Za nejhezčí utkání označil to, v němž proti sobě nastoupili ještě loni parťáci Jakub Bambuch a Robert Bilík. „Kuba se snažil a doma by vyhrál, Robert byl o krok zpět. Oba do toho ale šli na krev a celkově šlo o hodně vyrovnaný a tvrdý souboj, v němž rozhodlo domácí prostředí,“ míní několikanásobný republikový šampion. V „jednaosmdesátce“ vyzval Jan Ardoň slovenského reprezentanta Matúše Strnisku a odboxoval s ním dvě celá a část třetího kola, než přistál v ringu ručník. „Honza musel jít o váhu výš a Matúš je hodně nepříjemným soupeřem, o čemž jsme se mohli přesvědčit i v Prostějově. Honza se ale svého soupeře nezalekl, bojoval se vztyčenou hlavou. Zkusili jsme to, pak mu ale začaly ubývat síly a nechtěli jsme riskovat,“ ozřejmil Novotný důvod předčasného ukončení duelu.

Těžká váha bude i letos v Prostějově doménou Erika Tlkance, proti němuž v Ostravě stanul Marek Vaněček. Zopakoval se tak souboj proti Ústí nad Labem a slovenský reprezentant z něj nevyšel vítězně. „Velká bitva, při níž šel Erik nesmlouvavě po svém soupeři a dal do toho všechno, Marek mu kontroval a byl na tom technicky lépe, ale v závěru mohl být rád, že vůbec doboxoval. Už bylo rozhodnuto a nemělo se stát, aby za tímto způsobem domácí opět vyhráli,“ rozčiloval se hostující kouč. Na úplný závěr se představil navrátilec do prostějovské sestavy Daniel Táborský, jemuž se technickým k.o. podařilo zdolat Martina Nováka. „Martin se sice snažil, co mu síly stačily, neměl ale na to, a když mu prasklo obočí, tak duel skončil výhrou Dana. Nepomohl si ve Středisku vrcholového sportu v Ústí nad Labem a ozval se nám, protože tu byl spokojen. Neváhal jsem a domluvili jsme se, má totiž jméno i zkušenosti,“ váží si posily last minute Petr Novotný.

Lodivod věří, že se ihned podaří vrátit zpět na vítěznou vlnu. „Další souboj nás čeká v sobotu prvního října od osmnácti hodin v Třeboni a dohodli jsme se, že se už tento týden sejdeme, abychom se kvalitně připravili. Mančaft máme dobrý, ale musíme se uzdravit a rozboxovat, drtivou porážku jsme utrpěli po dlouhé době,“ uvědomuje si prostějovský trenér.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...