Dobré odpoledne, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Další ročník boxerské extraligy je za dveřmi! Prostějovští rohovníci, kteří získali v uplynulém ročníku suverénním způsobem mistrovský titul, nyní touží po zlaté obhajobě. „Chceme obhájit, o nic jiného ani usilovat nemůžeme,“ usmívá se trenér BC DTJ Petr Novotný. Cesta za dalším triumfem však bude mnohem obtížnější. Zatímco soupeři posílili, Prostějov spíše naopak papírově oslabil. Nováčkem soutěže se stal bratislavský Ružinov, který také baží po tom získat hned při své premiéře cenné prvenství. Svěřence Petra Novotného tak rozhodně čeká zajímavý ročník.

Start v Ostravě

První překážkou na předpokládané zlaté cestě budou boxeři Ostravy, kteří přes léto vydatně posilovali. Duel je neplánován již na příští sobotu ve slezské metropoli v hale Tatran. „Klasická hala, ve které se odehrávaly slavné akce minulosti. Konala se tam republiková mistrovství a další významné turnaje. Za mé aktivní éry jsem tam získal titul na Velké ceně Ostravy,“ vzpomíná Novotný, který je vedle šéfovské role i nadále hlavním trenérem BC DTJ. Prostějovští tak neočekávají vůbec jednoduchý zápas. „Bude to křest ohněm! Myslím, že Ostrava bude letos velmi silná,“ potvrzuje kouč. „V kádru mají borce z Nitry, Ostraváky Pepu Vaníčka i Roberta Bilíka.“

Doma až v říjnu

Los letošní extraligy nebyl k Prostějovu příliš vstřícný. První dvě kola se totiž BC DTJ představí v ringu soupeřů, domácím fanouškům se nová sestava ukáže až druhý říjnový víkend. „Měli bychom boxovat v neděli devátého října od deseti hodin. Soupeřem bude Ústí nad Labem,“ informoval Novotný. Celý víkend bude vůbec zasvěcen boxu, protože o den dříve se bude v Prostějově konat oblastní kolo mládeže. „Měl by to být turnaj O pohár primátorky,“ dodává.

Favoritem Ružinov

Skladba účastníků nejvyšší tuzemské soutěže je po nejrůznějších peripetiích i tradičních klubů v posledních sezonách jakž takž ustálená. Zbrusu novým tygrem na scéně by však letos měl být ambiciózní bratislavský klub z Ružinova. „Mohou si stáhnout jakéhokoliv Slováka plus dva cizince. Pro nás jsou Slováci cizinci, takže jsme oproti Ružinovu v nevýhodě,“ uvedl na adresu hlavního konkurenta Petr Novotný. „Silný bude i Děčín, jenž posbíral všechny Pražáky. Hodně čilá byla na přestupovém trhu i Třeboň, o Ostravě jsem už hovořil.“ Všechna utkání by tedy měla být vyrovnaná a dramatická až do konce. „Myslím, že tomu tak bude. Boxovat se bude opět na osm zápasů ve standardních váhových kategoriích.“

BC DTJ spoléhá na Maďary

Klasikou poslední dekády jsou v prostějovských barvách maďarští boxeři. Trenér Prostějova s nimi počítá i letos. „V předchozích letech se nám osvědčili a spoléhat na ně budeme i letos. Předběžně jsme s maďarskou stranou domluveni. Spolupráce by měla fungovat jako v předchozích letech,“ komentuje aktuální dění Petr Novotný.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...