Dobrý večer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
box ilustracni22_soloNejhůře bronz už mají v podstatě jistý, teď hodlají zaútočit na vyšší pozice. Boxeři BC DTJ Prostějov přivítají v 9. kole extraligy mužů ČR tým KB Baník Most+Doprava Děčín a jedině vítězství jim ponechá šanci dosáhnout na stříbro, případně i na obhajobu mistrovského titulu. Mimořádně důležitý mač propukne v neděli 13. května od 10.00 hodin v sokolovně na Skálově náměstí.



Od posledního duelu našich rohovníků v nejvyšší národní soutěži (senzační devastace Nitry 14:4) se odehrály pouze dva další zápasy, ovšem jejich výsledky měly mimořádnou důležitost. A protože nadcházející protivník Hanáků těsně i kontroverzně udolal jak Ústí nad Labem venku, tak Nitru doma, má aktuálně nejlepší výchozí pozici na cestě ke zlatu.

„Severočeši k nám přijedou s obrovskou motivací, neboť v případě vítězství získají titul. Pro ně je to poslední utkání celé sezóny, určitě do něj dají všechno. To samé však platí pro nás a na Děčín vletíme tím víc, že mu chceme pořádně vrátit spornou prohru z jeho ringu. Tenkrát nás tam zařízli rozhodčí, teď snad nic takového nehrozí,“ uvažoval hlavní trenér BC DTJ Pavel Duda.

V posledních dvou týdnech před stěžejním soubojem jeho svěřenci zintenzivňují přípravu tak, aby byli na neděli stoprocentně nachystaní. „Na společných trénincích pořádně makáme a zároveň ladíme formu, kluci se jeví velice slibně. Vůbec jim s kolegou Petrem Novotným nemusíme zdůrazňovat, co je ve hře, oni sami strašně chtějí,“ přiblížil Duda.

Sestavu, kterou pošlou proti Severočechům, nechtěl předem prozrazovat. „Každopádně máme dost na výběr a to je jedině dobře. Přesné složení mančaftu s obsazením jednotlivých vah dáme dohromady až v posledních dnech před střetnutím podle momentální formy a zdravotního stavu,“ řekl kouč obecně.

Možná však v neděli dojde k jednomu velkému návratu mezi provazy. Do přípravy na Hané se totiž zapojil Dušan Chromý, kterého disciplinární komise České boxerské asociace potrestala v prosinci 2010 ročním trestem za dopingový nález (marihuana) na tehdy prostějovském mistrovství republiky jednotlivců.

„Dušan strávil víc než rok v Anglii, nedávno se vrátil a teď s námi trénuje. Uvidíme, jak rychle se dostane na potřebnou výkonnostní úroveň. Každopádně připadá v úvahu pro váhové kategorie do 54 nebo 56 kilogramů, zvyšuje zdravou konkurenci v kolektivu,“ potěšilo Dudu.

Bez ohledu na přesnou sestavu půjdou naši boxeři proti společenství Most/Děčín s jasným cílem: vyhrát pokud možno víc než 10:8. „Tímhle poměrem jsme u nich nespravedlivě podlehli, takže když zvítězíme výrazněji, budeme mít lepší vzájemné zápasy,“ zmínil lodivod klíčový faktor.

Je téměř jasné, že si Nitra v souběžně konaném utkání poradí s Ústím. „Tím pádem bychom si pak 27. května jeli právě do Ústí pro stříbro či dokonce pro zlato. Na druhé nebo i první místo by nás pochopitelně vynesla jen další výhra, o konečném pořadí by při stejné bilanci vzájemných duelů s Nitrou rozhodovalo celkové skóre,“ vyložil Duda poměrně zamotanou situaci.

V první řadě Prostějované musejí vypráskat mostecko-děčínskou partičku. „Soupeř sice nasadí asi dvě posily z Polska, ale to nás nemůže nijak zastrašit a pevně věřím, že ani zastavit. Spoléháme na výhodu domácího prostředí, naši skvělí fanoušci vždycky dokázali vytvořit bouřlivou atmosféru. Takže lidi, přijďte prosím do hlediště a co nejvíc povzbuzujte! My budeme bojovat i za vás,“ slíbil Pavel Duda.

Výhodou je, že se borci BC mohou soustředit pouze na box a jejich oddíl neřeší žádné ekonomické potíže. „Díky podpoře města Prostějov a Olomouckého kraje máme rozpočet finančně pokrytý, byť si v dnešní složité době nemůžeme nijak vyskakovat. Každopádně je naše situace díky dvěma zmíněným partnerům bezproblémová, za což městu i kraji moc děkujeme,“ doplnil předseda DTJ Jaroslav Kořínek.

Extraliga v boxu mužů ČR 2011 - 2012

Dosavadní výsledky

1.kolo:  BC Stavbár Nitra - BC DTJ Prostějov

14:4

2.kolo: KB Baník Most+Doprava Děčín - SKP Sever Ústí nad Labem 12:6
3.kolo: BC Stavbár Nitra - KB Baník Most+Doprava Děčín 14:4
4.kolo: KB BAník Most+Doprava Děčín - BC DTJ Prostějov 10:8
SKP Sever Ústí nad Labem - BC Stavbár Nitra 6:12
5.kolo: BC DTJ Prostějov - SKP Sever Ústí nad Labem 14:4
6.kolo: BC DTJ Prostějov - BC Stavbár Nitra 14:4
7.kolo: SKP Sever Ústí nad Labem - KB Baník Most+Doprava Děčín  8:10
8.kolo: KB Baník Most+Doprava Děčín - BC Stavbár Nitra 10:8

Průběžná tabulka

1. Most+Děčín  1 44:46 8
2. Nitra  2 52:38 6
3.  Prostějov  2  0  2 40:32 4
4. Ústí nad Labem  24:48 

Zbývající program

9. kolo (13. května): BC DTJ Prostějov - KB Baník Most+Doprava Děčín (neděle 13. 5., 10.00 hodin),
BC Stavbár Nitra - SKP Sever Ústí nad Labem.
10. kolo (27. května): SKP Sever Ústí nad Labem – BC DTJ Prostějov. 
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...