Příjemnou noc, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Neporazitelnost pokračuje, ani ve čtvrtém souboji tohoto extraligového ročníku nenašli prostějovští boxeři přemožitele. Ve znojemském ringu se jim sice nepodařilo zvítězit, když ztratili vedení 4:0 a 8:4.

S jedním bodem tak nebyl kouč BC DTJ Prostějov Petr Novotný příliš spokojen, byť před duelem by ho bral.
„Každý bod se počítá. Oni ale neobsadili dvě kategorie a v případě Polakoviče a Bambucha rozhodčí otočili výsledek. Mrzí to, byli jsme blízko výhře,“ přemítal.
První čtyři body získali jeho svěřenci bez boje, když domácí neobsadili nejnižší dvě váhy a nedošlo tak na duel Hamo Aperjana proti svému bývalému oddílu. Konal se tak až v pořadí třetí souboj, v němž nestačil Pavol Polakovič na posilu z Nitry Zsolda Osaďana.
„Škoda, že na české půdě pomohou rozhodčí v duelu českého a slovenského reprezentanta soupeři. Je to paradox a nemělo by se to stávat. Domácí s těmito body počítali a udělali to tak,“ smutnil Novotný.
Radost mu naopak udělala nová tvář Tibor Kružel, předloňský mistr a úřadující slovenský vicemistr si totiž poradil s novou domácí tváří Tudu Erdenem-batem. „Byl to moc pěkný technický box, prostějovští fanoušci se mají na co těšit. Naopak Láďa Lengál vyhrál nezaslouženě, od poloviny druhého kola nemohl, ale nakonec prohrál Kuba Bambuch,“ popisoval trenér BC DTJ.
Čtvrtou dílčí výhru přidal Marek Andrýsek, jenž začal opatrněji a postupně využil ubývajících sil soupeře. V těžké váze Erik Tlkanec nepotvrdil roli favorita a podlehl Vasilu Ducárovi. „Neměl svůj den a prohrál. Cítil se unaven a nevyšlo mu to. Naopak Vasil má formu a sebevědomí,“ pokrčil rameny Novotný.
A o remíze rozhodl knockout domácího Dominika Musila proti Michalu Zezulkovi, jenž tak má před sebou měsíční ochrannou lhůtu. Další souboj ale mají „Býci“ až na konci března, kdy přivítají Ústí nad Labem.
„Ve druhém kole Michalovi prošel úder shora přes kryt a dostal do spánku, takže na chvíli ztratil vědomí a upadl na zem,“ přiblížil Petr Novotný, jenž za podporu poděkoval městu Prostějov, Olomouckému kraji i fanouškům, kteří se vypravili na jih Moravy a byli slyšet.

7. kolo extraligy boxu 2015/2016
Jihomoravský region – BC DTJ Prostějov 8:8
Průběh utkání: 0:2, 0:4, 2:4, 2:6, 4:6, 4:8, 6:8, 8:8
do 56 kg: neobsazeno - Filip Barák 0:2 bez boje
do 60 kg: neobsazeno - Viliam Tanko 0:2 bez boje
do 64 kg: Zsolt Osaďan - Pavol Polakovič 2:0 na body
do 69 kg: Tudu Erdene-bat – Tibor Kružel 0:2 na body
do 75 kg: Vladimír Lengál - Jakub Bambuch 2:0 na body
do 81 kg: Kamil Hladký - Marek Andrýsek 0:2 bez boje
do 91 kg: Vasil Ducár - Erik Tlkanec 2:0 na body
nad 91 kg: Dominik Musil - Michal Zezulka 2:0 K.O. ve 2. kole
Tabulka:
1. BC DTJ Prostějov 4 3 1 0 44:20 7
2. SKB Lázně Třeboň 3 1 1 1 18:30 3
3. Spol Fit Gym a SKP Ústí nad Labem 3 0 2 1 22:26 2
5. Rohovník Armex Děčín 2 0 1 2 14:18 1
4. Jihomoravský region 2 0 1 1 14:18 1

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...