Dobré ráno, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Trio kmenových zástupců BC DTJ Prostějov Ondřej Dudek, Miroslav Šerban, Tomáš Ivachov a řada dalších borců, kteří v kádru extraligového účastníka hostují, se představili na republikovém šampionátu v boxu. Ten hostilo od čtvrtka 26. do soboty 28. listopadu Znojmo.

„Ideální by bylo, aby všichni všechno vyhráli. To se ale asi nestane,“ pousmál se Petr Novotný, lodivod prostějovských boxerů. „Brali bychom aspoň jedno zlato a maximum finálových účastí,“ přidal před odjezdem na jižní Moravu už vážněji. „Nejvíce věřím Mírovi Šerbanovi v devětašedesátce. Je z naší výpravy nejzkušenější a jeví se poslední dobou v dobrém světle. Bude mít ale těžkou konkurenci, mimo jiné Chládka a Viktora Agateljana.“ Zcela vyloučena není ani osobní účast Petra Novotného přímo v ringu, oproti souboji proti Třeboni ovšem není pravděpodobnost až tak veliká. „Fyzicky se cítím dobře a stále je to otevřené, definitivně se rozhodnu až na poslední chvíli. Čekaly by mě ale celkem tři zápasy, což je docela zápřah. A nerad bych prohrál,“ přemítal několikanásobný mistr České republiky.

V tuto chvíli tak platí, že vedle již zmíněného Šerbana měl Prostějov zastoupení v kategorii do dvaapadesáti kilogramů, kde se představil Ondřej Dudek. „Bude tam mít hned sedm konkurentů, přičemž zatím neboxoval víc než jeden zápas. Jede tam hlavně na zkušenou, úspěchem by ale byla jedna výhra, ta by mu zajistila medaili,“ nastínil Novotný přání. A podobně i v případě Tomáše Ivachova a těžké váhy do jednadevadesáti kilogramů. „Může se blýsknout a získat další zkušenosti. Je to také trochu o náhodě a štěstí, jak se kdo vyspí, i ten největší favorit může prohrát,“ nevzdává se dopředu někdejší vládce právě této kategorie, jenž sám nyní přesedlal do super těžké váhy.

A do akce šli i další jména známá z prostějovského ringu. Filip Barák v šestapadesátce, Lukáš Dekýš v šedesátce, Ondřej Schilder ve čtyřiašedesátce, Jakub Bambuch s Markem Andrýskem v pětasedmdesátce. „Kluci se připravovali individuálně, každý měl jiné načasování. Na některé totiž čekaly galavečery, jiní boxovali v první lize. Cílem je podat optimální výkon a přesvědčit rozhodčí. U boxu ale platí, že velkou roli hraje i jméno,“ zmínil Novotný. Ze skvadry hostujících boxerů nejvíce věří ostravskému Bambuchovi. „Má na to překvapit. I on to ale bude mít hodně těžké, mimo jiné jsou ve stejné váze Lengál, Andrýsek i kluci z Prahy,“ dodal nynější kouč BC DTJ Prostějov.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...