Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vedoucí pozice společně s boxery Třeboně patří po prvním kole nového ročníku nejvyšší domácí boxerské soutěže družstev borcům BC DTJ Prostějov. Oba celky se nezalekly venkovního prostředí a shodně zvítězily 10:6. Zatímco v případě Jihočechů se tak stalo ve Znojmě, hanácký soubor musel absolvovat dalekou cestu do Ústí nad Labem. A předvedli se i nové tváře, o dva body se mimo jiné zasloužili Viliam Tanko, byť bez boje, a Erik Tlkanec.

„Domácí první dvě váhy neobsadili, dále ovšem měli stabilní opory a snažili se to uhrát na remízu. Bratři Agateljanové s Táborským jim udělali šest bodů, naštěstí ale jejich plán nevyšel,“ těšilo kouče Prostějova Petra Novotného.
Hostující přání se tak podařilo splnit do puntíku. „Panuje veliká spokojenost, venkovní body jsou vždy pozitivní a v Ústí to nebývá jednoduché. Využili jsme i toho, že domácí neměli svou tělocvičnu a museli to uspořádat v kulturním domě v Chlumci,“ podotkl Novotný, jenž poděkoval za podporu a spolupráci městu Prostějov, Olomouckému kraji i dalším partnerům.

Česká extraliga pokračuje druhým kolem o víkendu 10. a 11. října, kdy do boje zasáhne také Děčín, podle prostějovského kouče hlavní konkurent v boji o zlato. V případě DTJ se ovšem druhý souboj rýsuje až o další dva týdny později, kdy na Hanou dorazí Třeboň.

DO 56kg
V nejnižší hmotnostní kategorii domácí celek nepostavil nikoho a hostující posila si tak bez námahy připsala první výhru v tomto ročníku.

DO 60kg
Také při druhé váze se diváci v Chlumci nedočkali, opět se tak stalo vinou týmu z Ústí nad Labem a borci z DTJ Prostějov se tak ujali vedení 4:0 na body.

DO 64kg
Do šestibodového trháku se hostům nepodařilo dostat, dlouholetá součást české boxerské špičky potvrdila své kvality a zajistila Ústí první dílčí vítězství.
Hodnocení hostujícího kouče Petra Novotného:
„Byl to dost vyrovnaný, ale oboustranně nečistý souboj. Ondra předvedl větší hlad po vítězství, ale Erik byl přesnější. Takové zápasy, a zvláště pak za stavu 0:4, končí domácí výhrou,“ nepřekvapil verdikt rozhodčích hostujícího kouče Petra Novotného.

DO 69kg
O poznání kvalitnější podívanou nabídli zástupci velterové váhy. Starší z bratrského dua, mistr republiky mezi juniory i dospělými a také účastník mistrovství světa nakonec tahal za kratší konec a po polovině střetnutí tak platil vyrovnaný stav 4:4.
Hodnocení hostujícího kouče Petra Novotného:
„Byl to perfektní box, jaký by si zasloužili vidět i diváci v Prostějově. V prvním kole se Míra teprve dostával do tempa, zbylá dvě kola ale ovládl. Pěkný zápas v tempu, ale rozhodčí Míru hodně poškodili. Věděl, že musí bojovat a zkracovat vzdálenost. Plnil pokyny, ale nestačilo to,“ zamrzelo Novotného.

Do 75kg
Výpomoc z Ostravy Kuba Bambuch se do prostějovské sestavy vrátil vítězně, stačila mu k tomu necelá tři kola, než arbitři duel ukončili. „Jeho soupeř byl bomber, vydržel ale jen jedno kolo a Kuba si to pohlídal. Možná se na něm projevila dlouhá cesta a předchozí pauza, poté ovšem rozhodly jeho údery na spodek,“ popisoval Novotný.

DO 81kg
Střetnutí polotěžké váhy trvalo nejkratší dobu ze všech, která se podařilo zahájit. Prostějovský borec neponechal nic náhodě a svého soka velice rychle vyprovodil z ringu. Hostující celek tak měl jistotu minimálně remízy.
Hodnocení hostujícího kouče Petra Novotného:
„Marek do toho šel bez respektu. Jeho soupeř byl sice odvážný, ale bez zkušeností, bylo to tak ukončeno pro jednoznačnou převahu,“ chválil trenér DTJ.

DO 91kg
Veleznámé jméno v česko-slovenském boxu a účastník mistrovství Evropy, světového šampionátu i Evropských her nezaváhal, také tento staronový člen prostějovské sestavy zvítězil a již před závěrečným střetnutím tak bylo rozhodnuto.
Hodnocení hostujícího kouče Petra Novotného:
„Erik je stálice, měl jsem z toho ale trochu obavy. Jen čtyři dny před soubojem absolvoval víceméně profizápas pod hlavičkou amatérské federace, proti Chorvatovi nastoupil v Hamburku na šestkrát tři minuty a nedokázal si dobře rozvrhnout síly. Soupeř se sice pokoušel o útoky, ale po druhém počítání byl duel ukončen,“ těšilo někdejšího vládce právě této váhové kategorie.

NAD 91kg
Vlivem neúčasti Big Boardu Praha v české extralize se Ústí podařilo stáhnout velké jméno v podobě Daniela Táborského a papírový favorit nezklamal. Jeho výhra ovšem pouze mírnila celkovou porážku Severočechů.
Hodnocení hostujícího kouče Petra Novotného:
„Michal je ještě mladý a nezkušený, ovšem klobouk dolů, nepodělal se z toho. V rámci možností se držel, nedařilo se mu ovšem zcela plnit taktické požadavky, tak jsme to ukončili,“ přiblížil závěrečné střetnutí Petr Novotný.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...