Dobré odpoledne, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zpátky do nejvyšší domácí soutěže se po ročním působení v česko-slovensko-polské interlize vrací oddíl BC DTJ Prostějov. Právě toto družstvo vládlo extralize před svým odchodem a nyní by na svou nedávnou hegemonii rádo navázalo. A zdá se, že konkurence bude nakonec slabší, než se očekávalo.. Vše totiž nasvědčuje tomu, že hned dva ze sedmi původně přihlášených klubů do bojů nezasáhnou!

„Nikdo z asociace se mi ještě neozval a neoznámil mi nic oficiálně, v týdnu jsem se ale na trenérské radě dozvěděl, že Big Board Praha se přesouvá do bundesligy a Kladno to zabalilo. Nemám pro takové počínání slov, boxu tyto kroky vůbec nesvědčí a vůbec jsem s něčím takovým nepočítal,“ nechápal dramatické změny těsně před vypuknutím sportovního zápolení Petr Novotný, trenér BC DTJ Prostějov.
Znamenalo by to tak, že dlouhodobého klání by se dále kromě Prostějova zúčastnila jen družstva Ústí nad Labem, Děčína, Třeboně a Jihomoravského regionu, kam se z Hané navrátilo trio Hamo Aperjan, Vladimír Lengál, Tomáš Bezvoda. „Naši sestavu zatím tvoří Filip Barák, Lukáš Dekýš, Ondřej Schilder, Miroslav Šerban, Jakub Bambuch, Marek Andrýsek, Erik Tlkanec. To je základ, od něhož se to bude odrážet, operativně pak budeme zařazovat i další jména,“ odtajnil Novotný částečně soupisku.
Konkrétně to znamená, že v případě Baráka a Bambucha se jedná o hostování z Ostravy, Schilder s Dekýšem jsou v BC DTJ z Poruby, Andrýsek z Kroměříže a slovenská posila Tlkanec z Dubnice.
„Jistotou by měl být kmenový boxer Míra Šerban, věřím ale, že se přidají i další. Třeba Schilder s Barákem a Tlkancem často vyhrávali,“ podotkl s tím, že velkou ztrátou je odchod Maďara Ištvána Bernátka, vládce neomezené hmotnostní kategorie.
Za pokračující podporu a spolupráci poděkoval Novotný Statutárnímu městu Prostějov, Olomouckému kraji i dalším sponzorům a věří, že tomu tak bude i nadále. Současně se ale obává toho, že uplynulé politické události mohou přinést dramatickou změnu. „Situace je vážná. Pan Pišťák s panem Mačákem byli sportu velice naklonění a boxu zvlášť, nemám z toho dobrý pocit... Nechci předjímat, jak se jejich odchod projeví, ale věřím, že s podporou budeme moci počítat i dál,“ přeje si Novotný. Narušení chodu celého boxerského oddílu ale tady nyní existuje, úplně nejkrajnější variantou je, že by se BC DTJ musel v průběhu ročníku z extraligy pro nedostatek financí odhlásit. „Město i kraj jsou našimi hlavními partnery, bez nichž to nepůjde,“ přiznal Novotný. „Rozpočet máme zajištěn do konce kalendářního roku, pak budeme žádat o další peníze. Uvidíme, jak tomu budou zastupitelstva nakloněna. Box je ale tradiční sport, na který diváci chodí a byli bychom rádi, kdyby dosavadní spolupráce pokračovala i nadále. Jinak opravdu může nastat konec..,“ nezastírá někdejší úspěšný aktivní sportovec a v posledních letech již čistě trenér BC DTJ Prostějov.



1. kolo, 26. a 27. září: Jihomoravský region – BC SKB Třeboň, Spol Fit Gym a SKP Ústí nad Labem – BC DTJ Prostějov, Rohovník Armex Děčín volný los
2. kolo, 10. a 11. října: BC SKB Třeboň - Spol Fit Gym a SKP Ústí nad Labem, Rohovník Armex Děčín, Jihomoravský region a BC DTJ Prostějov volný los.
3. kolo, 24. a 25. října: Jihomoravský region - Spol Fit Gym a SKP Ústí nad Labem, BC DTJ Prostějov – BC SKB Třeboň, Rohovník Armex Děčín volný los.
4. kolo, víkend 31. října a 1. listopadu: Rohovník Armex Děčín – Jihomoravský region, Spol Fit Gym a SKP Ústí nad Labem, BC SKB Třeboň a BC DTJ Prostějov volný los,
5. kolo, 14. a 15. listopadu: Spol Fit Gym a SKP Ústí nad Labem - Rohovník Armex Děčín, BC DTJ Prostějov, BC SKB Třeboň a Jihomoravský region volný los.
6. kolo, víkend 12. a 13. prosince: Rohovník Armex Děčín – BC DTJ Prostějov, Jihomoravský region – Spol Fit Gym a SKP Ústí nad Labem, BC SKB Třeboň volný los
Poznámka: losování redakčně upraveno po odhlášení týmů Big Board Praha a GE Money service Kladno. Není vyloučeno, že svaz přistoupí po prvnímu kolu k přelosování. Víkend 5. a 6. prosince je rezervován jako náhradní termín.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...