Dobré ráno, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Interligová sezona 2014/2015 je pro boxery BC DTJ Prostějov minulostí. Své účinkování v premiérovém ročníku nové soutěže zakončili vítězně, v ringu Dubnice nad Váhom byli doma spíše oni a odměnou pro ně bylo drtivé skóre 12:4. Ovšem ani tento výsledek jim posun na druhou pozici nezaručil. I teoretická naděje totiž zhasla poté, co ve druhém souboji zdolal pražský BigBoard dosud neporaženou Nitru. Před závěrečným duelem týmu z hlavního města České republiky na půdě polských Gliwic je tak jasné, že se Prostějovu nepodaří obhájit pozici domácí jedničky v soutěži družstev.

Prostějovští boxeři se kousek za česko-slovenské hranice vypravili autobusem plným fanoušků a díky povzbuzování z hlediště se rychle ujali vedení 10:0. Vše načal technickým knockoutem hned ve druhém kole Filip Barák, vzápětí na něj navázali výhrami na body Hamo Aperjan, Ondřej Schilder Miroslav Šerban i Vladimír Lengál. Za tohoto stavu sice skončil duel předčasně pro Jaroslava Pavelku i Tomáše Ivachova, v tu chvíli už však bylo o celkovém vítězi rozhodnuto. A domácí navíc neobsadili supertěžkou váhu, takže Ištván Bernáth přidal bez boje další dva body.
Borci BC DTJ tak mohli slavit druhé vítězství nad západoslovenským oddílem, byť poprvé přímo v ringu. Na přelomu zimy a jara se totiž Dubnica na Hanou nedostavila a zrodila se kontumační výhra pořádajícího celku v poměru 18:0.
O víkendu se boxovalo i v Praze. Tam lépe začala favorizovaná Nitra, kterou Tanko se Zátorským poslali výhrami nad Hulievem a Aloynaem do vedení 4:0, poté ale obrátili stav na 6:4 svými duely Pitra, Bartl a Kliment. Hosté ještě zásluhou Strniska srovnali, leč těžká i super těžká váha se staly kořistí Ducára se Šourem.

BC Stavbár Nitra – BC DTJ Prostějov 12:4

do 56 kg: Pavol Zábojník – Filip Barák 0:2 TKO ve 2. kole
„Filipovi se momentálně daří a šel si pro vítězství. Důležité byly přesné údery na spodek, soupeři poté docházel dech a po druhém počítání to rozhodčí ukončili,“ užíval si podařený vstup do střetnutí hostující kouč Petr Novotný.

do 60 kg: Ladislav Matúš – Hamo Aperjan 0:2 na body
„Soupeř byl houževnatý, Hamo ho však tvrdě zasahoval a po úderech na spodek se Matúš přestal dobře pohybovat. Zdá se, že trápení je pryč, Hamo si vedl perfektně technicky,“ liboval si lodivod BC DTJ.

do 64 kg: Kristian Nguyen – Ondřej Schilder 0:2 na body
„První kolo bylo hodně ostré a Ondru po něm bolel palec, další dvě kola ale útočil přední rukou a Nguyena porazil. Nakonec se zjistilo, že měl vykloubený palec, tak mu ho doktorka nahazovala zpět, klobouk dolů,“ vyzdvihl někdejší špičkový boxer výkon svého svěřence.

do 69 kg: Mário Zábojník – Miroslav Šerban 0:2 na body
„Mírovi se opět podařilo úspěšně zastoupit Roberta Bilíka, byl to ale hodně ostrý zápas. Díky dobré obraně, úspěšným sériím a závěru to vyšlo,“ chválil Novotný.

do 75 kg: Sebastian Šimkovič – Vladimír Lengál 0:2 na body
„Láďa má za sebou reprezentační soustředění a mezinárodní turnaje, nyní se mu podařilo zdolat mladého protivníka. Dělal zápas a nedal mu šanci, zvítězil zaslouženě,“ hodnotil trenér vítězů.

do 81 kg: Ján Džanaj – Jaroslav Pavelka 2:0 TKO ve 2. kole
„Tomáš Bezvoda očekává přírůstek do rodiny, takže ho zastupoval Jarda Pavelka, jenž chodí tradičně o kategorii níž. V prvním kole byl počítaný, ale nedal se, zápas nakonec skončil ve druhém kole,“ popisoval Novotný.

do 91 kg: Erik Tlkanec – Tomáš Ivachov 2:0 TKO ve 2. kole
„Erik je evropskou třídou, trojnásobným mistrem republiky, který stupňuje své tempo a jde si za svým. Má sílu i vůli a Tomášovi přes snahu chyběly zkušenosti. Překvapil mě, nedal nic zadarmo a jeho čas přijde, ve druhém kole jsem tam ale raději hodil ručník,“ líčil střetnutí muž, který na konci aktivní kariéry vítězil právě v této hmotnostní kategorii.

nad 91 kg: neobsazeno – Ištván Bernáth 0:2 bez boje
„Ištván už tradičně vyhrál bez boje, domácí mu nenasadili soupeře,“ zamrzelo Petra Novotného.
Statistiky včetně aktuální tabulky najdete na straně 23

OČIMA TRENÉRA:
Petr NOVOTNÝ – BC DTJ Prostějov:
„Byl jsem až překvapen, rozhodčí byli perfektní a řídili to, jak měli. Byl to dlouhý a náročný den, jsem ale maximálně spokojen a užili jsme si to. Kluci jako Filip Barák či Hamo Aperjan se zápas od zápasu zlepšovali, navíc s námi jeli fanoušci a byl to pěkný zápas s pěkným výsledkem. Škoda domácího souboje s Nitrou nebo venkovního v Praze, mohla být bitva o druhé místo v náš prospěch...“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...