Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 nblS novým názvem, novým logem a novým generálním partnerem půjdou do sezony basketbalisté Prostějova. Stejná naopak zůstává trenérská dvojice Zbyněk Choleva, David Hájek a poslední úspěšná sestava posílená o dva zkušené hráče. Nemění se ani ambice týmu Orli Prostějov. Klub chce obhájit stříbrné medaile z minulého ročníku Mattoni NBL.

„Tým se podařilo udržet pohromadě, což je velký úspěch, navíc jsme posílili příchody Radka Nečase a Jana Kratochvíla. Nemůžeme říct, že chceme hrát o páté místo. Cílem je finále,“ prohlásil na předsezónní tiskové konferenci šéf klubu Ivan Pospíšil.

 

Loňskou sezonu dohrávalo torzo mužstva. Někteří hráči odešli, Jaroslav Prášil si utrhl achilovku, se sebezapřením vydržel u týmu do postupu do finále Dušan Pandula. Nakonec zbylo sedm hráčů připravených nastoupit. Tato situace už se nebude po doplnění opakovat. Jedenáctičlenná soupiska byla doplněná o tři dorostence, kteří budou podle potřeby s áčkem především trénovat. „Sestava je pro tuto chvíli uzavřená. Pokud bychom ale měli například zdravotní problémy, budeme uvažovat o doplnění,“ uvedl Pospíšil.

Klub má podepsané partnerské smlouvy a rozpočet by měl být zajištěný. Finančním problémům se chtějí Orli vyhnout obloukem. „V dnešní složité době nechci tvrdit, že máme rozpočet pokrytý ze sta procent. Ale věřím, že žádné potíže s penězi nebudou. Těch jsme si užili už dost,“ přeje si Pospíšil.

Vzhledem k zisku stříbrných medailí mohli basketbalisté startovat v evropských pohárech. O této možnosti ale vedení neuvažovalo. Hlavním důvodem byly pochopitelně finance. Současně ale klubová generalita poukazovala na některé další úskalí účasti týmu v pohárové Evropě. „Ani kvalitní soupeři diváky do hlediště nijak extrémně nepřitáhli. Před časem na zápas s německým Bonnem přišel stejný počet jako na Pardubice v lize.

A kromě toho naši hráči ukázali v pohárech svoji kvalitu a pak přestoupili jinam,“ zavzpomínal na vystoupení Orlů v pohárech Pospíšil.

V novém ročníku se bude hrát jiným systémem než v minulé sezoně. Týmy spolu budou hrát čtyřkolově. Výjimku dostal od Asociace ligových klubů Nymburk, který odehraje pouze dvě kola. Ostatní mužstva tak odehrají celkem dvaačtyřicet zápasů. „Bude to lepší pro hráče

i diváky. Loni se hrálo jednou týdně a někdy se stalo, že se doma tým ukázal třeba po třech kolech,“ poznamenal šéf Orlů.

Novinkou projde také tabulka. Od nové sezony se bude tvořit podle procentuální úspěšnosti jednotlivých klubů.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...