Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Po letní pauze se na palubovku tělocvičny ZŠ Dr. Horáka vrátila ženská basketbalová soutěž. Páteční podvečer připravil divákům hned dvě premiéry. První domácí střetnutí nového ročníku pod taktovkou nového trenéra slibovalo velkou podívanou. Tak se i stalo, když utkání dospělo až k prodloužení, ve kterém se k radosti prostějovských fandů radovaly domácí basketbalistky.

TJ OP Prostějov – TJ Lokomotiva Krnov „B“ 89:82 PP (22:22, 15:15, 17:18, 23:22 - 12:5)

Sestava a body Prostějova: Renata Fialová 19, Veronika Švécarová 17, Nela Svobodová 13, Gabriela Svobodová 13, Martina Kalábová 10, Barbora Maťovčíková, Kateřina Krátká, Aneta Schneiderová, Monika Tilšarová, Jitka Hrabovská, Ivana Melková, Lucie Chytilová. Trenér: Željko Živkovič.

Nejlépe bodující hráčky Krnova: Hradilová 30, Lukeszová 26, Michaela Matochová 11.

Diváků: 50

Na Hanou zavítaly hráčky rezervního týmu Krnova, které na rozdíl od prostějovských hráčekměly za sebou již jedno utkání, ve kterém se vítězně představily na palubovce Šumperka. Pro „oděvářky“ šlo naopak o první ostrou zkoušku pod novým trenérem Živkovičem. Od začátku byla na domácích plejerkách znát nervozita, která vyústila v několik nevynucených chyb. Protože ale chyboval i soupeř, prvního koše jsme se dočkali z rukou domácí Martiny Kalábové. Krnovské hráčky však bleskurychle srovnaly krok, hrálo se nahoru dolů, padal jeden koš za druhým. Úvodní čtvrtina nakonec nenašla svého vítěze a v podobném duchu pokračovala i ta druhá. Několik povedených akcí na obou stranách neustále převažovalo pomyslnou misku vah. Do většího bodového rozdílu se ani jedno mužstvo však nedostalo. I proto poločas skončil smírně - 37:37.

K polevení tempa nedošlo ani v další fázi zápasu, jak by se mohlo očekávat. Podkošová bitva stále nenacházela svého lídra, optickou převahu ve třetí části přeci jen měly hostující hráčky a to především díky výborně hrající trenérce Hradilové. Ta byla u zrodu téměř všech akcí, ale svým neúnavným pohybem i u většiny zakončení. Zkušenosti z 1. ligy také prokázala Lukeszová či Matochová. Domácímu kouči musela dělat radost Veronika Švécarová spolu s Renatou Fialovou. Teprve šestnáctileté rozehrávačky se šestatřiceti body podílely na výhře svého týmu. Pod košem uplatnila svou výšku Gábina Svobodová, střelecky se ve druhé půli probudila také Martina Kalábová. Ani ona se však po základní hrací době nedočkala vytouženého vítězství, utkání tak dospělo do prodloužení.

V něm více aktivity projevily svěřenkyně trenéra Živkoviče, které svým soupeřkám poodskočily na větší bodový rozdíl, jenž přesnou střelbou dokázaly navyšovat až na konečných 89:82. Do nového ročníku tak prostějovské basketbalistky vykročily tím správným směrem a připsaly si premiérové body do tabulky základní části Středomoravské ligy žen.

V příštím kole, které se hraje v pátek 11. října, zajíždí Hanačky do Zlína. O týden později přivítají v rámci 5. kola opět na palubovce ZŠ Dr. Horáka basketbalistky Šumperka „B“.


pohledem trenérů:

Željko ŽIVKOVIČ – TJ OP Prostějov:
„Jsem rád, že jsme utkání zvládli. Byl to premiérový soutěžní zápas a vůbec první duel v této sestavě. Hodně času jsem dal i dorostenkám, které si myslím, že odvedly skvělou práci. Dostali jsme sice několik laciných košů, ale naštěstí chyboval také soupeř. Na holkách byla vidět větší touha po vítězství, zvláště v prodloužení, které již patřilo našim hráčkám, a zaslouženě vyhrály. Soupeř měl několik zkušených hráček, o to si vítězství více ceníme.“

Jana Hradilová - TJ Lokomotiva Krnov „B“:
„Byl to velice pohledný zápas, divákům se určitě musel líbit. Hrálo se nahoru dolu, spousta pohledných akcí. Chybělo nám trochu toho štěstíčka. Jedna proměněná šestka, lepší přihrávka a mohlo být vše jinak. Klobouk dolů před holkama, co předvedly. Tento tým je de facto nový, některé hráčky se po dlouhé pauze vrátily k basketu a je pro ně obrovskou motivací hrát proti mladým hráčkám.“


Výsledky mládeže:

Žáci U12 oblast Dr.Horáka 5.10.2013

Orli Prostějov - SK Bruntál 76:36 a 76:32
Proti smíšenému družstvu z Bruntálu si zahrálo všech 14 hráčů. Bylo vidět, že jde o první ostrá utkání v nové sezoně. Chvílemi jsme se dopouštěli nevynucených chyb a ztrát i přesto jsme však v poklidu dovedli obě utkání do vítězných konců.

Žáci U15 oblast Dr.Horáka 5.10.2013

Prostějov - Uherský Brod 42:57 a 54:73
Soupeř byl vyšší, silnější a my měli problém se zónovou obranou, kterou na nás většinu zápasu hrál. Přičteme-li k tomu i naše mizerné procento úspěšnosti střelby, nemohli jsme pomýšlet na vítězství. V prvním utkání jsme předvedli příliš mnoho chyb a odevzdaný výkon v prvním poločase, který nás stál lepší výsledek. Ve druhém utkání nám po druhém poločase došly síly a i přes slibný náskok, který jsme si v průběhu prvního poločasu vybudovali, jsme nakonec Uherskému Brodu podlehli.

Žáci U14 liga DDM

Orli Prostějov - BK Opava  65:70 (20:20 29:45 42:62)
Orli Prostějov - NH Ostrava 52:66 (7:20 23:32 34:52)   

Dívky U19 liga DDM

TJ OP Prostějov- SBŠ Ostrava B 88:47 (17:9 45:24 70:36)
TJ OP Prostějov - Lokomotiva Krnov  120:36 (27:11 56:16 97:24)   

Dívky U15 Palacká

TJ OP Prostějov- BK Havířov 69:48 (16:15 40:25 50:36)  
Sestava a body Prostějova: Szcotková Karolína 20, Neherová Michaela 17, Galíčková Kateřina 13, Vymazalová Adéla 6, Vymlátilová Klára 6, Švagerová Sarah 4, Šmeráková Eva 3, Burešová Barbora 0, Buřtová Adéla 0, Frgalová Kateřina 0, Jurmanová Miroslava 0, Svobodová Nina 0

TJ OP Prostějov - BK Frýdek-Místek 77:33 (21:2 35:7 58:18)
Sestava a body Prostějova: Buřtová Adéla 12, Szcotková Karolína 12, Galíčková Kateřina 8, Jurmanová Miroslava 8, Vymazalová Adéla 7, Frgalová Kateřina 6, Neherová Michaela 6, Švagerová Sarah 5, Burešová Barbora 4, Šmeráková Eva 4, Vymlátilová Klára 4, Svobodová Nina 1


 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...