Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na špatnou střelbu doplatili basketbalisté BK Olomoucko v Ostravě. Utkání 6. kola základní části Kooperativa NBL prohráli 74:88, když se jim dlouho nedařilo při zakončení z dálky a úspěšnost střelby za dva body jen lehce přesáhla čtyřicet procent.

Hosté na začátku zápasu proměnili dvě trojky v řadě, také díky tomu po čtyřech minutách vedli 10:9. Po pěti minutách bylo vyrovnáno na 13:13 a další okamžiky patřily Ostravě. Dvě ztráty v útoku domácí dokázali potrestat a v osmé minutě si za stavu 15:20 bral kouč Olomoucka oddechový čas. Domluva hráčům příliš nepomohla. Po deseti minutách hosté prohrávali 22:28, protože si nedokázali pohlídat protivníkovu střelbu z dálky.
Na začátku druhé čtvrtiny hosté zlepšili obranu, trápili se ale při zakončení, místy ztráceli až sedm bodů. Pomohly jim až trojky rozehrávačů Feštra a Kouřila a ty přinesly snížení ztráty na 35:36. Následovala ale slabší pasáž, po níž Ostrava odskočila po sérii 12:2 na dvouciferný rozdíl (49:37). V závěru desetiminutovky Hanáci ze své ztráty umazali pouze dva body a prohrávali 39:49.
Na první body třetí čtvrtiny se čekalo přes minutu a půl, než Palyza proměnil dva trestné hody. Nápor Hanáků to nepřineslo. Sice se dotáhli na rozdíl čtyř bodů a prohrávali pouze 48:52, až do 26. minuty ale nepřidali ani koš a rázem ztráceli čtrnáct bodů – 48:62. Zpět je vrátily až trojky Kouřila a Palyzy. Bylo to ovšem jen krátké vzepětí, ke slovu se opět dostala Nová huť a deset minut před koncem měla za stavu 69:56 blíž k vítězství.
Závěrečnou periodu domácí odehráli v naprostém klidu. Čtyři minuty před koncem vedli dokonce o dvacet bodů, a přestože Olomoucko dokázalo z manka šest bodů ubrat, muselo se smířit s nepříjemnou porážkou. (lv)


HLASY TRENÉRŮ
Predrag BENÁČEK – BK Olomoucko:
„Ostrava byla lepší celý zápas, více bojovala, více chtěla vyhrát. My jsme hrozně špatně bránili kromě první periody, pak jsme si přestali věřit. Ostrava trefila některé otevřené střely, které potřebovala, my ne. Nám naopak nevycházely ani čisté střely bez bránícího hráče, to nás hodně sráželo. Máme problémy v obraně a také v útoku, musíme se z toho poučit a pokračovat dál.“
Peter BÁLINT – NH Ostrava:
„Věděli jsme, že je Olomoucko dobré z trojkového oblouku. Nám se celkem povedlo to omezovat. Velice dobře jsme dnes pracovali pod košem, přeskákali jsme tým, který je vyšší, v útoku jsme se dobře pohybovali pod košem, dávali jsme volné střely. Také jsme měli vysoké procento střelby z oblouku. A to je důvod, proč jsme vyhráli. Gratuluji týmu za bojovnost na hřišti, také skvělá práce lavičky. Ta je potřebná, když tým zvedá a povzbuzuje.“

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...