Dobré ráno, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Velké drama nabídlo sobotní utkání Olomoucka s Nymburkem ve 3. kole nejvyšší domácí soutěže. Domácí už během první čtvrtiny prohrávali o 29 bodů, dokázali se ale vrátit do zápasu a podlehli 95:98 až po velkém boji. Svěřenci kouče Benáčka ale ukázali, že si v letošním ročníku Kooperativy NBL mohou právem dělat ambice na medailové příčky.

Domácí zaostávali od úvodního rozskoku. Po třech minutách prohrávali dvouciferným rozdílem 2:12 a hosté je drtili agresivní obranou vytaženou až na útočnou polovinu. V průběhu osmé minuty už Nymburk vedl 37:8. Až pak se hráči probudili. Palyza dal pět bodů v řadě, Váňa přidal dvě trojky a snížil na 19:40. Poslední slovo měli ale hosté a Hanáci prohrávali už 19:42.
Kdo si myslel, že je utkání rozhodnuto, byl druhou čtvrtinou dokonale zaskočený. Domácí zlepšili úplně všechno. Přidali v obraně, začalo se jim dařit při střelbě a pomalu mazali vysoké manko. V 19. minutě snížili už na rozdíl jedenácti bodů a i to jim bylo málo. V závěrečných sekundách se prosadil Šantelj a trojka Váni se sirénou přinesla skóre 52:58.
Přestávka domácí nápor zastavila pouze na chvíli. Ve 22. minutě po koši Tůmy prohrávali 52:62, pak ale opět dokázali zvednout hlavy a začali se k soupeři přibližovat. Ve 25. minutě Váňa snížil na rozdíl dvou bodů a vzápětí Bezbradica košem s faulem otočil na 66:65. Následovala ovšem nymburská šňůra šesti bodů, i na ni ale Olomoucko odpovědělo a deset minut před koncem drželo za stavu 74:75 naději na úspěch.
Poslední perioda byla dlouho neurovnaná. Oba týmy několikrát chybovaly v rozehrávce, přesto se mírně dopředu dostal celek z Polabí. Ve 34. minutě vedl 82:77, než se do situace devíti body vložil Palyza a otočil na 83:82. Drama vrcholilo v koncovce. Váňa půl minuty před koncem snížil na rozdíl bodu (95:96), poslední slovo měl ovšem nymburský reprezentant Hruban a bylo hotovo – 95:98.

 

Olomoucko - Nymburk 95:98 (19:42, 52:58, 74:75)
Nejvíce bodů: Palyza 29, Váňa 24, Šantelj 18, Bezbradica 15, Pekárek 9 - Hruban 31, Kříž 15, Harding 14, Tůma 9.

HLASY TRENÉRŮ
Predrag BENÁČEK – BK Olomoucko:
„Soupeř vyhrál zaslouženě, protože vedl nějakých sedmatřicet minut. Ovšem my jsme byli blízko k senzaci. Rozhodla první čtvrtina, ve které jsme udělali neuvěřitelný počet zbytečných a nevynucených chyb. Dokázali jsme se vrátit ve druhé čtvrtině. Není zvykem, aby se hrály tak rozdílné desetiminutovky, ale stalo se. Druhý poločas byl vyrovnaný, musel se líbit stejně jako individuální výkony opor.“
Oren AMIEL – Era Basketball Nymburk:
„To, že Olomoucko dalo přes devadesát bodů, nebylo pro mě překvapením. Bylo to opravdu hodně těžké utkání, rozhodovaly maličkosti. Měli jsme skvělý začátek, neudrželi jsme se ale nahoře. Skvělý zápas odehrál Lukáš Palyza, na naší straně byl vynikající Vojtěch Hruban. Tohle byl zápas, jaké potřebujeme hrát co nejvíce. Právě takové duely naše výkony posunou nahoru.“

 

USK Praha - Hradec Králové 84:68 (23:18, 47:30, 65:44)
Nejvíce bodů: Macura 27, O. Sehnal 22, Samoura 10 - Peterka 19, Sedmák 15, Šoula a Lošonský po 7.

Svitavy - Pardubice 88:79 (21:19, 39:36, 66:58)
Nejvíce bodů: Slezák 21, Proleta 18, Marko 15, Matěj Svoboda 14, Welsch 12 - Švrdlík 14, Vyoral 13, Dunans 12, Slanina 10.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...