Dobrý večer, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hodně oslabení vstoupili do úvodního zápasu ligového ročníku basketbalisté BK Olomoucko. Kvůli zažívacím potížím nemohl v sobotní premiéře Kooperativa NBL 2020/21 nastoupit kapitán Lukáš Palyza ani rozehrávač Radovan Kouřil. Domácí i bez svých opor přesto nebezpečné děčínské Válečníky porazili 91:77 a na první pokus zapsali do tabulky výhru.

Hned na začátku zápasu poslal Santelj domácí svým prvním košem v dresu Olomoucka do vedení a to drželi domácí až do 5. minuty - 8:8. V další části čtvrtiny se sice hosté několikrát dostali do minimálního náskoku, žlutí ale rychle skóre pokaždé obrátili na svoji stranu a dvě minuty před koncem periody vedli 24:18. Také Válečníci se nebáli zakončení a snížili na rozdíl dvoubodového koše - 24:22.
Po dalších třech minutách opět domácí bodově odskočili a na začátku 14. minuty vedli po koši Bezbradici 34:27. Severočeši za minutu a půl dokonale otočili skóre zásluhou Kroutila a Kotáska a přetahovaná o každý koš pokračovala. Soupeři si nic nedarovali a ve 27. minutě byl stav vyrovnaný 39:39. Až v závěru poločasu hosté neproměnili několik útočných akcí, což Olomoucko využilo k navýšení skóre na 46:39 po dvaceti minutách.
Ani po obrátce se průběh příliš nezměnil. Děčín se snažil dotáhnout a ve 26. a 27. minutě se dostal na dostřel. V těchto okamžicích zazářil rozehrávač Feštr, který přišel právě z Děčína, v krátkém sledu zaznamenal osm bodů, když proměnil dvě trojky a byl úspěšný z trestných hodů. Také s jeho pomocí se výběr Predraga Benáčka držel vepředu a do poslední desetiminutovky za stavu 68:60. Ve 32. minutě Bezbradica naprosto čistou trojkou zvýšil na 70:60, ani to hosty nezlomilo a během minuty ubrali ze svého manka pět bodů. Víc ale soustředěná obrana nedovolila a čtyři minuty před koncem Feštr upravoval na 75:65. To už na klidnější koncovku stačilo.


HLASY TRENÉRŮ
Predrag BENÁČEK – BK Olomoucko:
„Děkuji fanouškům, kteří nás přišli povzbudit a hodně nám pomohli. A gratuluji svému týmu, který se díky citelnému oslabení ještě více semkl a bojoval celých čtyřicet minut. Měli jsme osmnáct útočných doskoků, podle toho je vidět, jak jsme se rvali. Pomohla nám dobrá střelba z dálky a pak také obrana. Ta byla hodně kvalitní, soupeř se často nedokázal prosadit. Máme radost a jedeme dál.“
Tomáš GREPL – BK Armex Děčín:
„Domácí vyhráli naprosto zaslouženě. Utkání jsme prohráli na obranném doskoku, kde se nám nepodařilo pokrýt jediného hráče. Nevím, co chceme hrát, když soupeři chyběli dva nejlepší hráči, my jsme na soupeře prostě nestačili. Po docela slušné přípravě je to vystřízlivění. Olomoucko hrálo chytře a hodně bojovalo, přesto je chyba, že jsme citelných absencí nedokázali využít.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...