Dobrý podvečer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

36 bkTaké druhé přípravné utkání na nový ročník Mattoni NBL prostějovští Orli zvládli. Po Prievidzi si v úterním podvečeru uplynulého týdne poradili s Opavou. Domácí vedli téměř v celém zápase. Nakonec zvítězili 77:65, když soupeři dovolili snížit na přijatelný rozdíl až v poslední čtvrtině. Hanáci proměnili hned první střelecký pokus, a i když Opava vyrovnala, skóre se rychle posouvalo předpokládaným směrem. Domácí, kteří již do hry nasadili také Dušana a Pandulu, vedli v 7. minutě 15:8 a první čtvrtinu zakončili s výsledkem 23:12.

 

Náskok kolem deseti bodů drželi Orli také v dalším průběhu. V 15. minutě sice Slezané snížili na 30:21 z pohledu domácích, závěr poločasu ale patřil svěřencům Zbyňka Cholevy.

V rychlém sledu zakončili několik útočných akcí a navýšili své vedení na 46:30. Také po změně stran basketbalisté Prostějova drželi svižné tempo, i když často míchali sestavou. Ve 26. minutě už měli k dispozici náskok dvaceti bodů (57:37) a bez větších potíží mířili za dalším úspěchem.  Vysoké vedení hráče ukolébalo a Opava začala na začátku poslední čtvrtiny stahovat. Dostala se až na rozdíl deseti bodů a dvě minuty před koncem stále držela naději na dramatickou koncovku. Závěr utkání si přesto Orli pohlídali a uspěli také ve druhém přípravném střetnutí.

Stejně jako v minulém ligovém ročníku se domácí opírali o větší počet dvouciferných střelců. Proti Opavě hned pět basketbalistů překonalo dvoucifernou hranici. V tomto týdnu zajíždějí svěřenci kouče Cholevy k odvetě do Opavy, a to hned zítra, tj. v úterý 10. září. V dalším týdnu přivítají slovenské duo . 18. září Komárno a 20. a 21. září Inter Bratislava. Do mistrovské soutěže vstoupí Orli domácím utkáním s Ústím nad Labem 12. října.

BK Prostějov - BK Opava 77:65 (23:12, 46:30, 64:45)

Sestava a body Prostějova:
Pandula 17, Bratčenkov, Kohout 16, Marko 10, Nečas, Kratochvíl 3, Slezák 2.
Sestava a body Opavy:
Djukanovič 13, Kramný 10, Šiřina 8, Dokoupil, Blažek, Gniadek 7, Klečka, Toth 5, Sokolovský 3

POHLEDEM TRENÉRA:
Zbyněk CHOLEVA - BK Prostějov:
„Přípravné zápasy se vždy hodnotí obtížně. Jdeme do nich z plného tréninku, hra je často taková neurovnaná. Proti Opavě to bylo docela tvrdé střetnutí, které jsme zvládli. Občas jsme ale měli problémy na útočné polovině a také při přechodu do ofenzivy. Trochu mě mrzí, že jsme pod dojmem vysokého vedení polevili a v poslední čtvrtině dovolili soupeři stáhnout konečný výsledek.
Petr CZUDEK - BK Opava:
„Zahrát si s vicemistrem je vždy zážitek a užitečná konfrontace. Soupeř byl lepší, přesto jsme v některých pasážích hráli docela slušně. Měl jsem možnost vidět v utkání zkoušeného Černohorce Djukanoviče a ten si nevedl špatně. Pokud to bude možné, byl bych rád, kdyby u nás zůstal.“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...