Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Držitele basketbalového titulu v předčasně ukončené sezóně zápasy na palubovce neurčí, o osudu ročníku ještě bude rozhodovat vedení federace. Ovšem to neznamená, že by fanoušci nemohli přemítat o tom, jak by vyřazovací část probíhala. Vzhledem k velké vyrovnanosti týmů by se nedaly vyloučit překvapivé výsledky. Stejně tak by se dalo počítat i s tím, že zkušení stratégové na střídačkách před play-off dostali své výběry do optimální formy. Podle Večerníku by první senzaci přineslo již předkolo…

PŘEDKOLO

USK Praha – Kingspan Královští sokoli Hradec Králové 3:0 na zápasy
(98:63, 88:79, 77:69)
Hladce se dostal přes Hradec Králové tým z pražské Folimanky, který si tak vynahradil zklamání z přímého nepostupu. „Vysokoškoláci“ nenechali nikoho na pochybách a od prvního rozskoku na palubovce dominovali. Základ úspěchu položili v prvních dvou domácích zápasech a jednoznačný triumf potvrdili hned v úvodním výjezdu na východ Čech. Tady prostě nebylo o čem.
BK Armex Děčín - mmcite1 Basket Brno 1:3 na utkání
(87:90, 93:85, 78:88, 89:92pp)
Pořádně velké překvapení se zrodilo ve druhé dvojici týmů, které propojily skupinu nadstavbové části A1 s A2. Brno vyřadilo Děčín, když už v prvním utkání dokázalo uspět na půdě soupeře.. Koncovku druhého souboje sice lépe zvládl loňský finalista NBL, avšak v jihomoravské metropoli Děčínští zklamali, čímž potvrdili, že tento ročník jim to prostě nešlo. Obhájci stříbrných medailí nejprve marně dotahovali vyrovnaný souboj, aby v ještě vyrovnanější partii padli v prodloužení, čímž spustili euforii Brňanů.

ČTVRTFINÁLE
ČEZ Basketball Nymburk – mmcite1 Basket Brno 4:0 na zápasy
(82:60, 102:74, 86:74, 98:60)
Jihomoravský celek si po překvapivém průniku mezi nejlepší osmičku čtvrtfinále užíval. Hrál bez zábran, a pokud mu stačily síly, byl obhájci titulu důstojným soupeřem. V úvodním utkání dokonce v prvním poločase vedl, ve třetím střetnutí série fyzicky odpadl až po třiceti minutách vyrovnaného souboje. Sudé zápasy byly ovšem pravidelně pod nymburskou kontrolou. Šampion s téměř strojovou přesností střídal celou sestavu a držel vysoké tempo. O svém postupu rozhodl v nejkratším možném termínu, lepšil se zápas od zápasu a ten poslední vyhrál téměř o čtyřicet bodů.
BK Opava – USK Praha 4:1 na zápasy
(80:70, 86:72, 68:90, 88:72, 77:68)
Vysokoškoláci věřili, že můžou favorizovaného protivníka vyřadit a po letech půstu se dostat do bojů o medaile. Slezané však dokázali uhájit domácí palubovku, přestože v prvním duelu měli problém se zakončením z dálky. Podobně to bylo také v úvodním utkání Na Folimance. Obávaní opavští střelci z dálky selhali. Toho Pražené dokonale využili a urvali první bod. Klíčové bylo čtvrté střetnutí, v němž Opava dala patnáct trojek a vybojovala si postupový mečbol. Po návratu na domácí palubovku parta kolem rozehrávače Šiřiny zvládla tvrdě hranou bitvu a postoupila mezi čtyři nejlepší.
Dekstone Tuři Svitavy – BK JIP Pardubice 4:3 na zápasy
(74:68, 80:71, 82:94, 78:88, 100:91, 85:91, 97:82)
Úsloví „můj dům, můj hrad“ platilo v krajském derby dvou ambiciózních soupeřů. Extrémně vyrovnaná tabulka po nadstavbové části proti sobě postavila dva medailové kandidáty. Tomu odpovídalo nasazení obou týmů i velké emoce na palubovkách i mezi fanoušky. Nebyl zápas, v němž by hráči vydrželi bez technické chyby za přehnané diskuse. Často rozhodovaly až vypjaté koncovky. Tahouny byli především rozehrávači. Pardubický Vyoral dal třikrát přes třicet bodů, ani to ale na postup nestačilo. Po posledním utkání se radoval svitavský tahoun Marko, který čtyřikrát zaznamenal double – double za dvojciferný počet bodů a přihrávek.
Ústí nad Labem – BK Olomoucko 2:4 na zápasy
(90:94 pp, 95:80, 72:90, 88:92, 102:81, 93:76)
Severočeši si v posledním kole nadstavby zajistili čtvrté místo a tím pádem začínali čtvrtfinálovou sérii doma. V průběhu zahajovacího čtvrtfinále vedli až o 15 bodů, nakonec ale urvali první bod v prodloužení Hanáci. Sluneta pak vyrovnala, po přesunutí série do Prostějova ale celek Olomoucko zvládl klíčové duely díky lepší koncovce. Třetí bod ale jistil z trestných hodů kapitán Palyza až dvě sekundy před koncem. Ústí nad Labem pak doma svěřence Predraga Benáčka přehrálo, druhý mečbol však už Hanáci proměnili. V poločase vedli o šestnáct bodů a rozhozeného protivníka po pauze dorazili.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...