Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 orli_prievidzaPrvní přípravné utkání na nový ročník mají ze sebou basketbalisté Prostějova. Do premiérového duelu proti slovenské Prievidzi šli s novým názvem a hlavně z plného tréninku, přesto dokázali zvítězit 73:61. V zápase se představilo pouze sedm Orlů, neboť v sestavě kvůli reprezentačním povinnostem scházel Kamil Švrdlík a chyběla také trojice Ondřej Kohout, Dušan Pandula, Jaroslav Prášil.

Orli Prostějov  - BC Prievidza 73:61 (28:9, 44:35, 61:49)

Body Prostějova: Slezák 25, Bohačík 16, Marko 13, Nečas 8, Bratčenkov 8, Polášek 3, Kratochvíl 1.
Diváků: 200

Domácí o vítězství rozhodli už na začátku střetnutí. Rychle získali vedení 11:3 a svůj náskok navyšovali výbornou střelbou z velké vzdálenosti. V průběhu první čtvrtiny proměnili sedm trojkových pokusů. Čtyři z nich měl na svědomí Pavel Slezák a také díky tomu Hanáci po deseti minutách vedli 28:9.

Hosté, kteří se opírali především o hru dvou pohyblivých Američanů, ve druhé části střetnutí na palubovce začali kousat. Zvýšili důraz v obraně a ve 14. minutě už domácí vedli pouze 28:20. Orlům na několik minut odešla střelba. Během šesti minut zaznamenali pouze pět bodů, přesto v poločase vedli 44:35.

Náskok Orlů se také po přestávce pohyboval kolem deseti bodů. Basketbalisté Prievidze neustále cítili šanci na obrat zápasu, srážely se však často zbytečné fauly, díky nimž se nemohli dostat do většího tlaku.

Domácí přes některé nepřesnosti v přechodu do útoku také z tohoto důvodu drželi po třiceti minutách vedení 61:49.

Na jednociferný rozdíl se skóre ztenčilo naposledy ve 34. minutě, kdy slovenský soupeř upravil na 56:65. Sestava Zbyňka Cholevy dokázala rychle kontrovat a zajistila si celkové vítězství 73:61. Hrdinou duelu byl Pavel Slezák, autor pětadvaceti bodů. Ve chvíli, kdy musel v závěru po páté chybě opustit palubovku, vyprovázel jej uznalý potlesk slušně zaplněných ochozů.


Pohledem trenéra:

Zbyněk CHOLEVA - Orli Prostějov:
„Rozhodla naše střelecká úspěšnost na začátku zápasu. Když nám to tak bude padat v sezoně, bude to dobré. Jinak ale utkání neslo znaky přípravy. Přece jen jsme do utkání šli z hrubé přípravy a hře chyběla lehkost. Navíc léčíme menší zdravotní problémy a díky tomu je prostor na pilování kombinací omezený. I s tím jsme si poradili, protože některé signály mají hráči z loňské sestavy zažité. Celkově jsme byli lepší než soupeř, vítězství ale v žádném případě nepřeceňujeme. Do začátku ligy toho musíme ještě hodně zlepšit.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...