Dobré ráno, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Podle předpokladů skončilo sobotní utkání skupiny A1 mezi BK Olomoucko a Nymburkem. Podruhé za sebou se hrálo v olomoucké Čajkaréně, domácí ale tentokrát podali přes porážku 73:90 dobrý výkon a v průběhu prvního poločasu se dokonce v několika případech dostali do vedení.

Nymburk od první minuty 6. kola nadstavbové části Kooperativa NBL hrál ve vysokém tempu a dokázal překonávat obranu domácího výběru. Už v průběhu 4. minuty Olomoucko prohrávalo 4:12 a pouze na několik okamžiků dokázalo ztrátu snížit. V 7. minutě už domácí ztráceli jedenáct bodů, když Benda trojkou upravil na 12:23. Následovala bodově slabší pasáž a po první periodě byl proto stav střetnutí 14:23.
Na začátku druhé čtvrtiny se domácím dlouho nedařilo, zaznamenali koš ze hry, naštěstí je v utkání držely přesné trestné hody. Střeleckou smůlu protrhl až ve 14. minutě trojkou Palyza a upravil na 24:32. Tím odstartoval domácí nápor, který přinesl nečekaný obrat. V 19. minutě dokonce Olomoucko vedlo a trojkou se o to opět postaral kapitán výběru. Nymburk pak odpověděl a upravil na 45:40 ve svůj prospěch po dvaceti minutách.
První body druhého poločasu zaznamenal Shelton, Nymburk měl přesto průběh pod kontrolou, což ukázal ve 26. minutě. Dvakrát po sobě agresivní obranou přinutil domácí ke ztrátě a odskočil na rozdíl dvanácti bodů. Hanáci pak ještě v několika případech srazili ztrátu na jednociferný rozdíl, v poslední minutě ale přišly další dvě zbytečné chyby a po nich Nymburk vedl 71:58.
V závěrečné desetiminutovce už mistr dokázal odpor protivníka zlomit. Ve 33. minutě Hanáci prohrávali 60:75 a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Před zaplněnou halou se přesto až do konce snažili o co nejlepší výsledek. Podílela se na tom také nastupující generace, protože v závěru dostali prostor na palubovce i mladíci Lukáš Sychra a Erik Klepač.


HLASY TRENÉRŮ
Predrag BENÁČEK – BK Olomoucko:
„My jsme se opravdu snažili, ale po všech vynucených změnách to pro nás ještě byl příliš těžký soupeř. Nymburk trestal všechny naše chyby, ukázal, jak má kvalitní a vyrovnaný tým. V tom u nás nemá konkurenci. Všichni hráči mají špičkovou úroveň a velkou kvalitu. Především ve druhém poločase jsme měli příliš mnoho ztrát a to proti týmům, jako je Nymburk, prostě nejde.“
Oren AMIEL – ERA Basketball Nymburk:
„Víme, že Olomoucko hraje chytře a hodně ofenzivně a snažili jsme se na to zaměřit. Na chvíli jsme na to během prvního poločasu zapomněli a dovolili jsme soupeři se vrátit do zápasu. Ale zareagovali jsme na to velmi dobře a dovedli jsme to k vítěznému konci. Máme za sebou náročné zápasy a před sebou další těžké utkání. Bojujeme o čtvrtfinále Ligy mistrů, proto je dobře, že jsme mohli rozložit zátěž na celý tým.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...