Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Překvapení a zklamání. Hledání důvodů, proč k celé situaci došlo. V průběhu minulého týdne snad každý člen basketbalového BK Olomoucko alespoň na chvíli přemýšlel o tom, co předcházelo zmizení Javonteho Douglase s týmu. Hráče, který rozdával basketbalovou radost. I během svého zranění si po zápasech hrál na palubovce s těmi nejmenšími fanoušky klubu a na tváři měl téměř neustále úsměv.

Po svém příchodu do BK Olomoucko americký basketbalista oslnil nejvyšší domácí soutěž. Stal se nejužitečnějším hráčem Kooperativa NBL, byl vyhlášený MVP sezóny, navíc ovládl soutěž při hře jeden na jednoho během Utkání hvězd. Klubu se podařilo svoji hvězdu udržet na další soutěžní ročník, byl trpělivý i ve chvíli, kdy Douglas brzy po začátku sezóny musel na marodku s kolenem.
„Vyjádřili jsme mu podporu, věděl, že nikoho jiného nebudeme hledat a počkáme, až se dá dohromady. Udělali jsme maximum pro jeho uzdravení, zajistili vyšetření u těch nejlepších specialistů. Z naší strany bylo vše absolutně korektní,“ okomentoval nešťastnou situaci Michal Pekárek, sportovní manažer BK Olomoucko.
Po návratu do sestavy sice Douglas nebyl úplně v optimální formě, přesto ve třech z pěti zápasů dosáhl na double-double a podle vlastních slov neměl s kolenem problémy. „Jsem zpátky,“ tvrdil. Po několika týdnech ale opustil tým, chyběl v Děčíně i v Ostravě a v důsledku toho pochopitelně nestartoval ani na Utkání hvězd, kde byl nominovaný do výběru Mladých pušek a hned dvou dovednostních soutěží. „Žádné signály, že by měl nějaké problémy, jsme nezaznamenali. Nic nenasvědčovalo tomu, že by byl nespokojený. Nikoho by nenapadlo, že vzájemné spojení klubu a hráče bude mít takový konec,“ shodují se lidé z BK Olomoucko.
Život profesionálního sportovce na první pohled vypadá báječně. Přijde na trénink, po pár hodinách má volno a spoustu času. Jednou nebo dvakrát týdně odehraje zápas. Živí se tím, co jej baví, práce je opravdu koníčkem. Ideální stav. Druhá strana mince není až tak optimální. Například basketbalisté ze zámoří jsou tisíce kilometrů od svých rodin, v prostředí, kde nemají spolužáky, dlouholeté kamarády. Mají kabinu. I když je přátelská, nemůže nahradit absenci nejbližších. A to někdy bývá problém.
Možná i takto je Douglasův odchod jednoduše vysvětlitelný – hráč se třeba cítil osamocený. To by se dalo pochopit, současně to ale neomlouvá způsob jeho útěku. „Existuje celá řada sportovců, kteří s tím mají problém. Dlouhodobé odloučení od rodiny a přátel nesou těžce. Komunikují na dálku, na případné změny doma reagují jinak, než kdyby měli blízké u sebe. Je složité to posuzovat, do hlavy nikomu nevidíte,“ nabízí jeden z důvodů zmizení sportovní psychologové.
Klub každopádně čeká složité hledání nové posily. Nahradit Douglase nebude snadné. „Zkoumáme možnosti, hledáme. Doufáme, že brzy někdo alespoň na zkoušku přijde. Získat kvalitního basketbalistu v rozehrané sezóně je hodně složité,“ říká Pekárek.
Situace kolem Douglase může pořád dopadnout jakkoliv. Záleží, co přinesou příští hodiny a dny, co se podaří zjistit a jak se k celé situaci americký basketbalista postaví. Sport už přinesl leckteré příběhy.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...