Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Do závěrečného turnaje Českého poháru se basketbalisté BK Olomoucko nepodívají. Ve čtvrtfinále proti USK Praha v domácím prostředí prohráli 68:89 a díky tomu přišli o možnost bojovat o navázat na medailové postavení z loňského roku. Hosté si pomohli střelbou z dálky, když proměnili sedmnáct trojek.

Vysokoškoláci na začátku domácí sestavu zaskočili. Hanáci rychle nabrali ztrátu osmi bodů (2:10) a na tento rozdíl hosté natáhli své vedení během první čtvrtiny několikrát. Od 6. minuty se ale basketbalisté Olomoucka zlepšili při střelbě z dálky. Trojku proměnil Palyza a pak se trefil i Váňa, což znamenalo, že do konce periody obhájce třetího místa z posledního ročníku pohárové soutěže snížil na 13:18.
Ve 12. minutě stačily dva přesně zakončené útoky z dálky a celek USK bral oddechový čas, protože Hanáci snížili na rozdíl jediného bodu (19:20). Vzápětí Palyza odvážným nájezdem poprvé překlopil výsledek na domácí stranu. Od tohoto okamžiku se soupeři přetahovali o každý bod a poločasový výsledek 42:45 určila až střela hostujícího Křivánka z rohu palubovky v poslední sekundě.
I start druhého poločasu hráči Olomoucka zaspali a museli opět dohánět téměř dvoucifernou ztrátu. Podařilo se jim to až ve 28. minutě po průniku Váni pod koš, o minutu později už ale opět prohrávali po pěti bodech Štěrby. Pak navíc domácí neproměnili tři útoky v řadě,čehož využili trojkou Marič. S klaksonem se navíc trefil Appleby a hosté byli při stavu 66:55 deset minut od postupu.
Poslední čtvrtinu otevřel hostující Křivánek, po něm si vzal slovo sérií pěti bodů Marič a ve 33. minutě už Hanáci prohrávali 57:73 a jejich hra se začala bortit. Hosté naopak v útoku maximálně využívali časový limit, rychle se vraceli do obrany a vytvořený náskok si v koncovce pohlídali.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...