Dobrý večer, dnes je neděle 12.5.2024
svátek slaví Pankrác,
zítra Servác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

49 basketPouze Kamil Švrdlík a Jan Kratochvíl scházeli na prvních trénincích basketbalistů Prostějova před novou sezonou. Zatímco první se připravuje s národním týmem, druhý měl menší zdravotní potíže. Na kondiční soustředění už ale nová posila Orlů s týmem odcestovala. Individuální program po zranění achilovky má Jaroslav Prášil, po operaci kolene se do tréninkového procesu vrací také Dušan Pandula.

„Zatím můžeme být docela spokojeni. Po  dlouhé pauze se hráči dostavili v docela slušné kondici. Postupně přidáváme na objemech. Musíme zátěž zvyšovat opatrně, aby se nám to nevymstilo v podobě nějakého zranění,“ poznamenal na úvody přípravy trenér BK Prostějov Zbyněk Choleva.

Poté, co vedení klubu stabilizovalo situaci a nová sezóna by neměla přinést existenční okamžiky jako ta předchozí, mohou kouče trápit převážně jen zdravotní trable. Například stav kapitána Jaroslava Prášila se lepší pouze postupně. Choleva předpokládá, že operovaná noha snese velkou zátěž zhruba na pět týdnů. „Ale je to jen odhad. Jarda jde v týdnu k lékaři a po jeho vyšetření budeme chytřejší. Snad Prášilův návrat nebude trvat dlouho,“ přeje si kouč.

Lodivoda Orlů potěšil přístup nové posily Radka Nečase. Zkušený pivot má velkou chuť do tréninku a měl by patřit mezi opory týmu v příštím ligovém ročníku. Prakticky to samé platí také o dalších basketbalistech.

V nadcházejícím týdnu Orli absolvují kondiční soustředění v Novém Jičíně, kde budou mít k dispozici posilovnu, náročné běžecké terény, bazén i posilovnu. Příprava bude zaměřena především na fyzičku, herní situace budou hráči trénovat až později. „Chceme, aby především kondiční část byla pestrá. Budeme plavat, běhat a posilovat, v případě horšího počasí využijeme halu,“ nastínil  Choleva plán.

Postupně se plní také plán přátelských zápasů. Orli budou testovat svůj herní projev výhradně v domácím prostředí proti ligovým soupeřům. „Přesný program se ještě upřesňuje. Hledáme termíny, které budou vyhovovat oběma týmům. Měli bychom hrát například proti Opavě nebo Jindřichovu Hradci. Předpokládám, že před začátkem ligy odehrajeme osm zápasů,“ prozradil závěrem prostějovský trenér.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...