Dobré odpoledne, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po jednoznačném vítězství nad rezervou Opavy v poměru 112:67 postoupili basketbalisté BK Olomoucko do čtvrtfinále Českého poháru. Jediný úspěch je tak dělí od postupu do únorového finálového turnaje čtyř nejlepších týmů soutěže. V klíčovém utkání narazí na USK Praha, hrát se bude 21. ledna v Prostějově.

Favorizované Olomoucko přijelo ke středečnímu duelu s rezervou prvoligového týmu v plné sestavě a od začátku zápasu to bylo znát. Trojice Palyza, Douglas a Kouřil ovládla první pětiminutovku a po první čtvrtině vedli hosté o osmnáct bodů 30:12. Na dvouciferný rozdíl přitom odskočili už v průběhu čtvrté minuty, kdy Douglas trojkou stanovil průběžné skóre 13:3. Pak se z dálky trefili další tři hráči a domácí často nevěděli v obraně, kam dříve skočit.
Už od druhé čtvrtiny si Hanáci mohli dovolit velký počet střídání. Největší opory mohly odpočívat. Lukáš Palyza odehrál rovných deset minut, jen o něco delší čas na palubovce strávil Radovan Kouřil s Malikem Morganem. Javonte Douglas dokonce odehrál necelých devět minut, přesto k vítězství přispěl čtrnácti body a šesti doskoky. Také ve druhé čtvrtině Olomoucko zaznamenalo třicet bodů a vedlo 60:27.
Prvoligový soupeř se po návratu na hřiště snažil vyhrát alespoň jednu čtvrtinu, ani to se mu ale nepovedlo. Třetí desetiminutovku svěřenci kouče Predraga Benáčka získali v poměru 19:17, přestože hráli téměř výhradně mladí basketbalisté. Nejvíce byl vidět Dominik Štěpán, který přitom zasáhl do utkání až ve druhém poločase a stačil zaznamenat 21 bodů. Stejný počet nastřílel také František Váňa, který trefil pět trojek a výrazně se podílel na výsledku 79:44 po třiceti minutách.
Stejný hráč trefil necelé tři minuty před koncem stovku. K té přispěl sedmi body i Erik Klepač, další nadějný odchovanec Prostějova. Celkově se hráči ze střídačky podíleli na postupu jednasedmdesáti body.

HLASY TRENÉRŮ
David KLAPETEK – BK Opava „B“:
„Rozdíl mezi soupeři byl opravdu hodně vidět. Olomoucko se s rolí favorita vyrovnalo naprosto bez problémů. Soupeř na nás od začátku vletěl a šel si za svým cílem. Rozhodnuto bylo dříve, než bych si přál. Mladí kluci alespoň měli možnost vidět, že potřebují ještě hodně přidat, aby se dostali na ligovou úroveň. Ale snažili se i za rozhodnutého stavu a pár akcí se nám povedlo.“

Predrag BENÁČEK – BK Olomoucko:
„Bylo zřejmé, že pokud k utkání přistoupíme zodpovědně, bude rychle rozhodnuto, což se potvrdilo. Hlavní opory si první čtvrtinu odpracovaly a pak mohly odpočívat. Je dobře, že jsme mohli dát hodně minut mladým hráčům. Především ve třetí čtvrtině sice pár chyb udělali, mohli ale získat další zkušenosti v ostrém utkání. Měli jsme zápas pod kontrolou od úvodního rozskoku, tak jsem to chtěl.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...