Dobrý večer, dnes je středa 8.5.2024
svátek slaví Statní svátek,
zítra Ctibor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Naprosto jednoznačný průběh měla sobotní předehrávka 19. kola Kooperativa NBL mezi Nymburkem a BK Olomoucko. Středočeský celek, který v posledním vzájemném utkání na domácí palubovce až po prodloužení vyhrál 106:67 a natáhl sérii ligové neporazitelnosti na 72 zápasů.

Oba soupeři se museli obejít bez zraněných klíčových hráčů. Nymburku chyběl nejlepší střelec Jaromír Bohačík, hosté stále postrádali nejužitečnějšího hráče minulé sezóny Javonteho Douglase. S oslabením se lépe vyrovnal Nymburk, který odehrál pátý zápas v jedenácti dnech.
Přesto únava na domácím týmu nebyla vůbec patrná. Do utkání vlétl šňůrou 11:0 a donutil tak hosty k rychlému time-outu. Po něm se Olomoucko vzpamatovalo a šňůrou 7:0 se chytlo, ovšem naši hráči si rychle vzali dvouciferný náskok zpět. Druhá čtvrtina byla vyrovnaná, Hanáci se snažili zastavit útočné choutky mistra, který dal pouze devatenáct bodů. A tomu odpovídal výsledek 37:50.
Definitivně jasno bylo ve třetí části, kdy domácí šňůrou 24:4 zlomili odpor soupeře a utkání se pak už jen dohrávalo. Opět těžil z kolektivního výkonu, když obranu Olomoucka neustále ničil jiný hráč. Začátek zápasu patřil Haydenu Daltonovi, pak štafetu převzal Petr Šafarčík, na to se trefoval Vojtěch Hruban, dvě pasáže dominoval na hřišti Zach Hankins, který opět bavil fanoušky efektními smeči.
V dresu Olomoucka dal Američan Malik Morgan čtrnáct bodů, nedařilo se naopak jednomu z nejlepších střelců soutěže Lukáši Palyzovi, jenž s osmi body zůstal hodně daleko za svým průměrem.

Oren AMIEL – ERA BASKETBALL NYMBURK
„Většinu zápasu jsme hráli s dobrou energií a nasazením. Vyšel nám vstup do zápasu a také třetí čtvrtina, po které se už nemuselo vůbec hrát. Díky průběhu utkání jsme mohli nasadit velký počet hráčů, což je v našem náročném programu docela příjemné. To je pro nás důležité směrem k utkání Ligy mistrů s Peristeri v Řecku, kde pochopitelně chceme udělat další krok k postupu do další fáze soutěže.“
Predrag BENÁČEK – BK Olomoucko:
„Utkání se těžko hodnotí, když se prohraje o čtyřicet bodů... Nymburk byl ve všem lepší. My měli na začátku špatnou koncentraci, prohrávali jsme rychle 11:0, pak se těžko hraje, zvláště s Nymburkem. Ve druhém poločase jsme nezahráli vůbec nic v obraně ani útoku, proto je výsledek, jaký je. Bohužel máme opět hodně ztracených míčů a s tím musíme něco udělat. Teď je před námi Hradec Králové a už myslíme jen na něj."

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...