Dobré odpoledne, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

O pokračování doby bronzové v elitních výběrech sní na začátku nové sezóny předseda mládežnického basketbalového klubu BCM Orli Prostějov Michal Műller. V minulém ročníku získali junioři medaili v extralize, výběr do 23 let po nadstavbové části první ligy skončil také třetí a vzhledem k systému soutěže už do play-off nezasáhl.

„Oba výsledky nás potěšily. Potvrdily, že naši práci děláme dobře. Současně ale loňské výběry nasadily laťku hodně vysoko. Nebude jednoduché výsledky zopakovat, ale přesto si myslím, že se to může podařit. Máme dobré hráče, týmy jsou kvalitně složené,“ říká šéf prostějovských Orlů.
V juniorské sestavě došlo k výrazné obměně kádru. Na soupisce chybí tři nejlepší střelci z posledního soutěžního ročníku Juraj Páleník, Erik Klepač a Štěpán Borovka. Všichni se posunuli do seniorských výběrů, Klepač a Páleník jsou rovnou na soupiskách týmů Kooperativa NBL. Podle Műllera ale bývalé opory nahradí další odchovanci prostějovského basketbalu. „Máme šikovné kluky, kteří jsou schopni převzít zodpovědnost za výsledky celého týmu. V prvních zápasech se ukázali hned čtyři hráči, kteří mají bodové průměry přes deset bodů. Sezóna je dlouhá, přesto je naší ambicí postup do play-off a pak útok na průnik do finálového turnaje čtyř nejlepších,“ naznačuje plány juniorů klubový předseda.
Prvoligový výběr je především zálohou BK Olomoucko, klubu, který hraje nejvyšší soutěž. Přesto Orli nehodlají být v soutěži jen do počtu. „Pokud nastoupíme v optimální sestavě, můžeme hrát s každým, což ukázaly už první zápasy. Budeme hodně nepříjemní a věřím, že můžeme hrát v základní soutěži o postup do nejvyšší skupiny nadstavbové části,“ odhaduje Műller.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...