Dobrý večer, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Potřetí v řadě o vítězi zápasu mezi Ústím nad Labem a Olomouckem na severu Čech rozhodovalo prodloužení. Tradice bohužel zůstala zachována a po výsledku 100:97 získala výhru domácí Sluneta.

První koš utkání sice zaznamenal Kouřil, pak se už ale hosté dlouhé minuty dívali na to, jak Sluneta dominuje v útoku. Její ofenzivu táhl především Američan Švejcar, který dal v úvodních šesti minutách třináct bodů a pomohl týmu k náskoku 18:9. Až pak Olomoucko zabralo a snížilo na 18:20. Konec periody ovšem opět patřil Severočechům a sérií osmi bodů odskočili na dvouciferný rozdíl (28:18).
Ústí ve druhé části ještě přidalo a už ve 13. minutě vedlo 37:20. Hosty pak zvedl Palyza. Kapitán sice z pole minul prvních šest střel, pak však během ofenzivního náporu zaznamenal osm bodů z deseti a pomohl k výraznému stažení ztráty na 30:37 v závěru 15. minuty. Domácí pak dokázali několik bodů přidat, přesto do kabiny odcházeli pouze s náskokem s pětibodovým náskokem při stavu 50:45.
Také po přestávce svěřenci kouče Predraga Benáčka pokračovali v ukrajování ústeckého náskoku a ve 25. minutě zásluhou Douglase vyrovnali na 57:57. Hned z dalšího útoku otočil skóre Josipovič, další body přidal Goga a bylo to 61:57 pro Olomoucko. Od tohoto okamžiku se Sluneta do vedení dostala pouze jednou, pod vlastním košem ale udělala několik chyb a její zaváhání využili hosté v vedení 74:67 po třiceti minutách.
Do začátku poslední periody dali domácí veškerou svoji energii a vyplatilo se jim to. Ve 34. minutě dokonce opět otočili výsledek po koši Davida na 77:76. Olomoucko ale dokázalo ještě přidat a vedlo, tři ztráty v poslední minutě ale znamenaly za stavu 89:89 prodloužení. V něm se těžkými střelami vyznamenal hostující veterán Houška a zajistil Slunetě úspěch.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...