Dobré odpoledne, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V nedávno otevřené hale Klimeška v Kutné Hoře nastoupili basketbalisté BK Olomoucko proti Nymburku. Především v první půli soupeře trápili, přesto prohráli 83:105, když se museli obejít bez absentující dvojice Douglas, Mikulič.

Do utkání překvapivě vstoupili lépe hráči Olomoucka, kteří se několikrát trefili z dálky a svého soupeře viditelně zaskočili. Po celou první čtvrtinu se jim navíc dařilo také v defenzivě a tomu odpovídalo skóre. Nymburk se ani jednou nedostal do vedení, nikdy ovšem nenabral nějakou velkou ztrátu. Když se navíc dvacet sekund před koncem periody prosadil z dálky Pumprla, bylo to po deseti minutách 19:19.
Vyrovnané skóre s domácím favoritem drželi Hanáci ještě ve 14. minutě za stavu 29:29. Až pak se polabský celek začal více prosazovat. Nejprve odskočil na rozdíl sedmi bodů (38:31). Na to ještě hosté odpověděli a stáli na rozdíl dvou košů. Pak ale zaúřadoval Benda a Nymburk odskočil na devět bodů, což platilo do poslední minuty. V té ale trefil dvě trojky v řadě Pumprla a stanovil poločasové skóre 53:40 pro Nymburk.
Do druhého poločasu již nenastoupil zdravotně indisponovaný kapitán Olomoucka Lukáš Palyza, přesto hosté dali prvních pět bodů v řadě a snažili se o návrat do utkání. Postupně jim však začaly docházet síly, což bylo patrné především v obraně. V domácím dresu měli střelci stále více prostoru a nenechali se zahanbit. Díky jejich dobré mušce vedl Nymburk před začátkem poslední čtvrtiny 83:65.
Hned po krátké pauze natáhl domácí vedení na dvacet bodů Peterka a za rozhodnutého stavu odstartoval pasáž, která se musela divákům líbit. Obrany na obou stranách mírně povolily a v útoku bylo více místa k pohledným akcím. Hanáci sice inkasovali stovku, mohli však dát velký prostor nadějné dvojici Sychra, Klepač.

Nymburk - Olomoucko 105:83 (19:19, 53:40, 83:65)
Nejvíce bodů: Davis 19, M. Peterka a P. Pumprla po 14, J. Bohačík 13, Kříž 11, Hruban 10 - Váňa 22, Norwa a M. Sehnal po 14, Dunans 10.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...