Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

S bilancí pěti výher a dvou porážek zakončili basketbalisté BK Olomoucko první polovinu nadstavbové skupiny A1 Kooperativy NBL. Stačilo přitom málo a bilance mohla být ještě veselejší. V Ústí nad Labem prohráli svěřenci kouče Benáčka o bod po druhém prodloužení, proti mistrovskému Nymburku ještě minutu před koncem vedli. I tak se tým sídlící v Prostějově posunul v tabulce už na třetí místo s náskokem dvou výher před svými pronásledovateli! A ani druhá příka není v nedohlednu...

„Mít sedm výher by bylo skvělé, ale nemůžeme být nespokojení. Držíme si vysokou kvalitu výkonů, hrajeme opravdu dobře a náš basket se musí líbit i lidem, kteří mu úplně nerozumí. Vážně se na to hezky dívá,“ chválí mužstvo i za hru v první polovině skupiny o 1. až 8. místo trenér Predrag Benáček.
Předchozí zápasy ukazují, že hráči mají velký útočný potenciál, v posledních kolech ovšem tým prokazuje také zlepšení v obraně. Dokazuje to počet inkasovaných bodů. „S Děčínem, Brnem a Opavou to bylo v defenzivě hodně nadějné. Držet soupeře kolem hranice sedmdesáti bodů má svoji cenu. Když jsme soustředění a držíme se stanoveného plánu, funguje to,“ všímá si Benáček.
Kvalitní výsledky jsou rovněž odrazem dobré pohody v týmu. Ze spoluhráčů se během sezony stali kamarádi, kteří si vzájemně přejí úspěch, hrají kolektivně a umí zaskočit jeden za druhého. „Vztahy v kabině jsou mnohem lepší, než v minulé sezoně. Téměř se nedají srovnat. Týmová chemie je základ úspěchu,“ říká Benáček, který cítí, že basketbalisté můžou hrát v lize v závěru sezóny hodně velkou roli. „Chceme být co nejvýše! V tabulce po nadstavbě i po play-off,“ burcuje své svěřence kouč.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...