Dobré dopoledne, dnes je neděle 12.5.2024
svátek slaví Pankrác,
zítra Servác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

24 bk_orliTaké v příští sezoně budou v dresu prostějovských Orlů nastupovat Dušan Pandula, Pavel Slezák, Kamil Švrdlík, Ondřej Kohout nebo Jaromír Bohačík. Prakticky kompletní stříbrná sestava by tak ve stejném složení měla usilovat o další ligový úspěch a pokusí se navázat na minulou sezonu.

„Máme za sebou celou řadu jednání. S hráči i jejich agenty. Na smlouvách ještě chybí podpisy, ale s hráči jsme domluveni a věřím, že se na tom již nic nezmění,“ uvedl předseda občanského sdružení BK Prostějov Ivan Pospíšil, který se již dříve domluvil na setrvání Romana Marka, Jaroslava Prášila a Vojtěcha Bratčenkova. Pokračovat má přes studijní povinnosti také Rudolf Polášek.

„Vedení klubu se snaží udržet co největší počet hráčů a to je výborná zpráva. Určitě by nám pomohlo, kdyby celá sestava zůstala. Kluci se znají, umí si vyhovět také mimo palubovku a to všechno přispívá k výkonům na hřišti. Kromě toho už ví, co od sebe můžou čekat,“ říká trenér Zbyněk Choleva. „V minulé sezoně všichni odvedli výbornou práci a získali velké sebevědomí. Medaili si vybojovali. Neudělala to za ně žádná zahraniční hvězda. Takové vědomí každého posune nahoru,“ poznamenal Choleva.

Přes udržení sestavy je zřejmé, že první mužstvo Orlů potřebuje sestavu doplnit. Vedení klubu by chtělo jít opět cestou česko-slovenské sestavy. Pospíšil potvrdil, že má zájem o tři nebo čtyři hráče.

„Několik tipů už máme a budeme o příchodech jednat. Musíme pochopitelně zvážit, kteří hráči nám můžou pomoci a současně zapadnou bez problémů do současného kádru. Klima v kabině rozhodně nechceme nijak narušit,“ prohlásil Pospíšil.

Zabudování posil bude starostí kouče Cholevy. „Doplnit mužstvo pochopitelně musíme. Trošku se zřejmě změní role jednotlivých hráčů, ale to je každý rok podobné. Určitě to však bude jednodušší, než kdyby se změnila celá sestava a začínalo se vlastně od začátku,“ podotkl trenér Orlů.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...