Dobré poledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dalšího nesmírně těžkého soupeře přivítali na své palubovce basketbalisté BK Olomoucko uplynulou sobotu. Tentokrát to byly Pardubice a podobně jako předtím v Děčíně také v tomto případě se z úspěchu radovali domácí. Východočechy porazili v zápase 16. kola nejvyšší soutěže vysoko 99:76 a na své konto si připsali jubilejní desáté vítězství v probíhajícím ročníku Kooperativa NBL.

První koš sice zaznamenali domácí, vzápětí ale Pardubice ukázaly, že se budou snažit bodovat po akcích za tři body. V několika případech se jim to povedlo. Buď proměnili střelu z dálky, nebo byli úspěšní při zakončení přes faul soupeřova hráče. Ani to ale Hanáky nevykolejilo. Pohledné útoky dokázali často úspěšně zakončit a odskočili až na rozdíl devíti bodů. Po první čtvrtině vedli 24:19.
Ve druhé části střetnutí výběr Olomoucka dominoval na obou polovinách prostějovské palubovky. Kvalitní obrana opět udržela protivníka pod dvaceti body. V ofenzivě měli Hanáci výraznou převahu. Po trojce Váni ve 12. minutě poprvé vedli dvouciferným rozdílem (29:19) a svůj náskok ještě navýšili. Nesportovní chybu McGaugheye potrestali pěti body a bylo to rázem 46:30. Kvalitní hře odpovídal i poločasový výsledek 56:38.
První body druhé půle zaznamenal Mikulič a natáhl náskok na dvacet bodů, Východočeši přesto ani za tohoto stavu nepřestali bojovat. Při střeleckém výpadku Olomoucka v rozmezí 26. a 30. minuty šňůrou deseti bodů snížili až na 59:69. Bodové sucho ukončil až Sehnal. Jeho čtyři body upravily skóre na 73:59 před závěrečnou pasáží utkání.
Myšlenky na problémy v závěrečných minutách domácí rychle zapudili hned v úvodu poslední čtvrtiny. Ve 35. minutě už měli zase na své straně pohodlný náskok (82:64) a v klidu duel dohráli. Výhrou o třiadvacet bodů soupeři dokonale oplatili dvanáctibodovou porážku z prvního vzájemného zápasu.

Predrag BENÁČEK – BK Olomoucko:
„Z úspěchu mám pochopitelně radost. Konečný výsledek je příjemný, neodpovídá ovšem reálné kvalitě Pardubic. Soupeři chyběli dva klíčoví hráči. S nimi by to byl jiný zápas. Citelných absencí se nám podařilo využít. Všichni hráči splnili úkoly, se kterými šli do hry. Dokázali jsme se vyrovnat i s některými zdravotními problémy. Pár hráčů nastoupilo bez předchozího tréninkového vytížení, přesto obstáli.“
Levell SANDERS – BK JIP Pardubice:
„V utkání jsme prakticky všechno udělali tak, jak jsme nechtěli... Rychle jsme dovolili soupeři získat náskok. Olomoucko se dostalo do pohody. S velkou úspěšností trefovali střely z dálky. Nepodařilo se nám zastavit Palyzu a Douglase. Právě oni táhli svůj tým za vítězstvím. Soupeři musím pogratulovat, protože vyhrál zaslouženě. Nás po krátké pauze čeká v tréninku hodně práce.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...