Dobrý podvečer, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na vítězství nad Opavou navázali basketbalisté BK Olomoucko v Kolíně, kde hostovali v rámci 7. kola Kooperativa NBL. Tým z Polabí dlouho vedl a několikrát měl dvouciferný náskok, závěrečnému náporu hostů ovšem neodolal. Olomoucko vyhrálo 96:90 a získalo premiérový úspěch na půdě soupeře.

Na samém začátku dali střelci obou týmů po dvou trojkách, od 4. minuty začaly padat body také z vymezeného území. Po pěti minutách hosté vedli o čtyři body 12:8, v tu chvíli však povolili v obraně a výsledkem byla kolínská šňůra deseti bodů (12:18). Po oddechovém čase a prostřídání sestavy Olomoucko snížilo na rozdíl čtyř bodů, po několika zbytečných ztrátách to přesto bylo po deseti minutách 26:17 pro Kolín.
Medvědi měli navrch i ve druhé čtvrtině. Do poločasu proměnili šest trojek a byli stoprocentně úspěšní při trestných hodech, z nichž zaznamenali deset bodů. I díky tomu natáhli své vedení až na jedenáct bodů. Hanáci dokázali několikrát stáhnout až na rozdíl jedné trojky, koncovku čtvrtiny ovšem opět nezvládli podle svých představ a v poločase ztráceli sedm bodů – 41:48.
První body po přestávce dal Norwa a ve 23. minutě už Douglas trojkou snížil na rozdíl pouhých dvou bodů. Domácí sice opět odskočili až na 58:50, trojky Pelka a Palyzy ve 27. minutě přesto přinesly vyrovnání na 58:58. V tu chvíli se opět připomenuli hráči Kolína sedmi body v řadě a s následnou podporou rozehrávače Číže vstupovali do poslední části duelu s náskokem osmi bodů (70:62).
O dvě minuty později Olomoucko dokonce opět prohrávalo dvouciferným rozdílem, závěr ovšem zvládlo parádně. V poslední periodě dalo málo vídaných čtyřiatřicet bodů. Čtrnáct z nich dal během několika minut Palyza, klíčovou trojku, která necelé dvě minuty před koncem přinesla hostům klíčový náskok sedmi bodů, obstaral Pelko. 

Pavel Beneš – BC Geosan Kolín:
Gratuluji Predragovi k vítězství. Dnes dle mého názoru nezvítězil lepší tým, ale tým šťastnější. O naše vítězství nás připravila zejména špatná obrana v druhém poločase na Palyzu a Dunanse. A také mnoho individuálních, nepochopitelných chyb. Velký problém nám dělal jednoduchý pick-and-roll soupeře a také jsme dostali 24 bodů z druhé šance. To je opravdu docela vysoké číslo.

Predrag Benáček – BK Olomoucko:
Smekám před celým týmem, protože v Kolíně se nehraje nikdy dobře. Každý tým zde má problémy a to se ukázalo i v našem případě především v prvním poločase. Potýkali jsme se celý týden se zraněními a nemocemi. Zvláště Dunans, který byl po výronu kotníku, a Douglas. Ten hrál pod prášky proti chřipce. Všichni se ale obětovali za tým a toho si vážím. Úspěch má pro nás velkou cenu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...