Dobrý večer, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Předpokládaným vítězství skončilo poslední finálové utkání mezi Prostějovem a Nymburkem. Favorit série vyhrál 95:70 a díky dopředu zkontumovanému čtvrtému zápasu vyhrál 4:0 a získal desátý titul. Orli berou čtvrté stříbro v řadě a takovou bilancí se v posledních letech nemůže pochlubit žádný další tým Mattoni NBL.

BK Prostějov - ČEZ Basketball Nymburk 70:95 (17:34 39:62 57:80)

STŘELBA 3B.: 23/6:15/7
STŘELBA 2B.: 38/23:51/33
TH: 10/6:12/8
DOSKOKY: 25:31
CHYBY: 13:16
ROZHODČÍ: Dolinek Ivo, Hošek Jan, Vondráček Marek
KOMISAŘ: Štěnička Dušan

BK Prostějov: Bohačík Jaromír 16, Slezák Pavel 15, Švrdlík Kamil 13, Kohout Ondřej 10, Šmíd Filip 7, Marko Roman 5, Polášek Rudolf 4.

ČEZ Basketball Nymburk: Carter Demond 12, Nečas Radek 12, Rančík Radoslav 11, Benda Petr 10, Naymick Andrew 9, Welsch Jiří 9, Palyza Lukáš 8, Houška Pavel 7, Hruban Vojtěch 6, Pomikálek Tomáš 6, Efevberha Michale James 5, Pavkovic Miljan.

Svěřenci trenéra Zbyňka Cholevy nakonec nastoupili v sedmi. Filip Šmíd alespoň na chvíli překonal bolesti zraněného palce u nohy a v prvním poločase odehrál několik minut. Orli do puntíku slíbili, co řekli. Na nic se nešetřili a do 7. minuty drželi vyrovnané skóre (15:15). Závěr úvodní čtvrtiny přesto ovládli hosté. Trefovali koš téměř neomylně ze všech pozic a po sérii 19:2 utekli na průběžný výsledek 34:17.

Ve druhé části pokračovali hosté ve své jízdě za titulem. Mezi střelce se až na rozehrávače Pavkoviče postupně zapsali všichni hráči, Orli ale i tak neskládali zbraně a snažili se držet přijatelnou ztrátu. Činili se pivoti, střelbu z pole obstarával především Slezák a Bohačík. Ztráta nijak tragicky nenarůstala a v poločase Prostějov prohrával 62:39 po šesté trojce nymburského výběru.

Další nápor protivníka Orli zastavili po přestávce. Hosté se už v útoku tolik neprosazovali a to hrálo alespoň částečně do karet hanáckému mužstvu. Několikrát se mu podařilo stáhnout ztrátu pod dvacet bodů, i tak po 30. minutách svítilo na ukazateli nepříznivé skóre 57:80.

Závěrečná desetiminutovka probíhala v uvolněné atmosféře. Fanoušci obou týmů už v ochozech začali slavit. Ani jedno mužstvo se v posledním kvartálu nedostalo přes dvacet bodů, přesto hráči několika hezkými koši pobavili fanoušky a po závěrečné siréně se dočkali svých vybojovaných medailí.


Zbyněk Choleva - BK Prostějov:

„První půle byla chvílemi docela frustrující. Nymburk si držel úspěšnost střelby kolem sedmdesáti procent a to bylo hodně nepříjemné. Přesto se kluci nepoložili a pořád zkoušeli nápor soupeře zastavit. Po přestávce se to částečně podařilo. Soupeř nás nijak nešetřil, přesto jsme drželi přijatelné skóre a ukázali, proč jsme se dostali až do finále.“

Ronen Ginsburg - ČEZ Basketball Nymburk:

„Hlavně v první půli jsme ukázali naši sílu. Docela brzy jsme získali rozhodující náskok a ten si hráči dokázali podržet. Na palubovku se dostali všichni a mohli si užít poslední zápas sezony, což bylo dobře. Konečné skóre není až tak důležité. Přijeli jsme si pro pohár a ten máme. Splnili jsme náš cíl a můžeme být spokojeni.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...