Dobré poledne, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Už první přípravné zápasy basketbalistů Olomoucka naznačily potenciál nově tvořícího se týmu. V útoku ještě rozehrávka není na nejlepší úrovni, i pod vlastním košem někdy vázne souhra při výpomoci jednotlivých hráčů. Ovšem nasazení a energie nové sestavě rozhodně nechybí.

„Všichni jsou pracovití a nejsou leniví udělat krok navíc. Rychle se vrací do obrany, po koši nebo ztrátě vytváří tlak na soupeře už na jeho polovině. To je základ úspěchu, na sehrání ještě máme nějaký prostor,“ říká trenér BK Olomoucko Predrag Benáček.
Úvodní série testovacích zápasů ukázala, že se vedení klubu při shánění zahraničních posil zřejmě trefilo. Jure Pelko umí rychle vyvést míč nebo poslat přesný pas přes celé hřiště. Dokáže najet pod koš i zakončit z dálky. Podkošová dvojice Xavier Smith, Javonte Smith těží ze svého předchozího společného angažmá v novozélandské lize, oba navíc umí přesně zakončit ze střední vzdálenosti a poprat se o míč ve vymezeném území. A T. J. Dunans ukazuje své dovednosti a dá se předpokládat, že v sezoně bude bavit fanoušky atraktivními kousky.
„Vybírali jsme pečlivě, vypadá to, že se podařilo sestavu posílit. Když to tak bude pokračovat, budeme mít všechny posty zdvojené, což bude v sezoně rozhodovat. Některé pasáže zápasů už vypadají slušně, stále vidím prostor ke zlepšení. Do startu ligového ročníku půjdeme ještě nahoru,“ předpokládá kouč.
V úvodních střetnutích tým postrádal ústředního rozehrávače Jana Močnika a reprezentanta Lukáše Palyzu. „Jsou to hráči do základní rotace. S nimi budeme ještě silnější,“ míní trenér BK Olomoucko.

Nad síly BK Olomoucko byla pouze Ostrava

PROSTĚJOV Sérii tří přípravných zápasů absolvovali basketbalisté BK Olomoucko s bilancí dvou výher a jedné porážky. Tým nebyl v kompletní sestavě. Jan Močnik ještě ve Slovinsku léčil zraněné koleno, Lukáš Palyza se připravuje s národním týmem na reprezentační kvalifikaci o postup na světový šampionát.

NH Ostrava – BK Olomoucko 94:87
(26:17, 43:38, 73:63)
Hosté se v hale Tatran představili minulé úterý po sérii náročných tréninků a chvíli trvalo, než se noví hráči v nezvyklém prostoru zorientovali. Nová huť toho dokázala využít a získala náskok devíti bodů po deseti minutách. Právě nástup do utkání určil vítěze. Hosté se v průběhu duelu několikrát dostali na rozdíl pěti bodů, ani v jednom případě ale s Ostravou nedokázali srovnat krok. Hráči Nové huti si v klíčových situacích uměli pomoci střelbou z dálky, celkově proměnili patnáct trojek a právě díky tomu dokázali uspět.

BK Olomoucko – Inter Bratislava 84:81
(15:25, 46:41, 68:58)
V olomoucké Čajkaréně se ve čtvrtečním podvečeru zpočátku více dařilo silné sestavě slovenského soupeře, který dal prvních sedm bodů zápasu. Dvouciferný náskok si Inter udržoval až do 12. minuty, kdy domácí ztráceli čtrnáct bodů. Dokázali ovšem přitlačit v obraně a v 19. minutě šli po trojce Gogy poprvé do vedení. Po dalších deseti minutách už vedli 68:58, poklidnou koncovku si přesto neužili. Krátké polevení v defenzivě a ztrátu koncentrace Inter využil ke snížení na rozdíl dvou bodů ve 33. minutě (68:66). Závěrečnou přetahovanou o výhru ale Hanáci zvládli.
Statistiky z utkání najdete na straně 27

BK Olomoucko – Die Graz 83:68
(26:18, 43:46, 67:57)
Střetnutí, které se hrálo pouhý den po zápase s Interem, v první půli připomínalo přesýpací hodiny. Domácí měli lepší vstup a odskočili soupeři až na rozdíl osmi bodů. V následující pasáži ale vypadli z rytmu, čehož rakouský celek využil, a otočil skóre na 46:43 ve svůj prospěch po dvaceti minutách. Klíčová byla třetí čtvrtina. Hráči Olomoucka trefili několik trojek, překlopili skóre na svoji stranu a desetibodový náskok před poslední čtvrtinou jim dodal potřebný klid a následně i bezproblémovou koncovku. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...