Dobré ráno, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

20 bk_ostravaUž ne sedm statečných, ale „šest medvědů s Cholevou“ bojuje o finálovou účast v letošním ročníku Mattoni NBL. Po vyrovnání série a porážce v Ostravě, už bez zraněného kapitána Prášila, nastoupili Orli k utkání, od kterého prakticky nikdo nevěděl, co očekávat. Právě určitá nervozita se promítla na úvodním výkonu, který dovolil soupeři jít až do devítibodového vedení a vyhrát první polovinu poměrem 46:38, zejména díky osmnácti bodům Wilsona.

BK Prostějov - NH Ostrava 81:77 (17:24 38:46 63:56)

STŘELBA 3B.: 28/10:29/9
STŘELBA 2B.: 31/16:29/1
T
H: 31/19:24/16
DOSKOKY: 36:32
CHYBY: 21:27
ROZHODČÍ:  Dolinek Ivo, Lukeš Václav, Hošek Jan;
KOMISAŘ: Cígler Vilém

BK Prostějov: Pandula Dušan 25, Kohout Ondřej 19, Marko Roman 13, Slezák Pavel 12, Švrdlík Kamil 7, Bohačík Jaromír 5, Polášek Rudolf, Šmíd Filip

NH Ostrava: Wilson Jeremiah 29, Dufault Austin Lee 18, Gniadek Martin 11, Číž Adam 9, Stehlík Jan 4, Ames Rahsaan Edward 3, Barnes Chadwick Farrell 3, Jurečka Luděk, Medvecký Michael, Pelikán Rostislav, Zbránek Filip

Orli naštěstí díky heroickému výkonu celého týmu pod vedením Dušana Panduly zvládli ve třetí části sérií 16:3 otočit vývoj utkání a do závěrečné části se vstupovalo se sedmibodovým náskokem 63:56. V závěrečné periodě dokonce vedli dvouciferným náskokem, ale závěrečné dvě minuty hosté výrazně zdramatizovali a prostějovské vedení se ztenčilo na rozdíl jednoho bodu. Pandula ale následně znovu trefil trojku a tím pojistil vítězství poměrem 81:77, které znamená vedení v sérii 2:1 a možnost tuto sérii už v sobotu v Ostravě ukončit.

Třetí utkání semifinálové série, mezi hrdinnými Orly a Ostravou, začali lépe hosté, kteří díky nevídané tříbodové střelbě Wilsona získali velmi rychle vedení 10:3 a bez větších problémů si toto vedení udržovali.Prostějov v úvodu nehrál svoji hru, nehrál naplno a nebylo se tedy čemu divit, že na soupeře ztrácel. Devítibodovou ztrátu 9:18 ale naštěstí začal postupně umazávat střední rozehrávač Marko, který celkově devíti body v řadě společně s Pandulou srovnal krok s hostujícím celkem 17:24.

Ve druhé části už Orli začali mít víc ze hry než hosté a bod po bodu umazávali náskok soupeře. Když se ve druhé polovině této desetiminutovky rozstřílel Kohout a to už jak z dlouhé tak i krátké vzdálenosti, sérií 6:0 se Prostějov přiblížil na rozdíl jediného bodu 34:35 a posléze 36:37. Pak ale hosté díky podkošové dvojici Gniadek-Wilson vyhráli závěr čtvrtiny poměrem 9:2 a tím tak získali osmibodové vedení v polovině utkání 46:38.

Zatímco v první polovině vypadali Orli, že nejdou do utkání naplno, ve třetí periodě pořádně zabrali a vedeni rozjetým Pandulou začali opět bod po bodu manko umazávat. Sérií 7:0 tak nejvíce stáhli soupeřův náskok a přiblížili se na rozdíl jediného bodu 50:51. Ke zvratu pak zavelel Bohačík tříbodovou střelou a od stavu 55:53 to už byl Prostějov, kdo udával tempo utkání. Celkově domácí tuto část zápasu vyhráli poměrem 16:3, a když se k tomu ještě přidal úspěšný závěr čtvrtiny, vstupovali prostějovští basketbalisté do posledního kvartálu se sedmibodovým vedením 63:56.

Nabyté sebevědomí z předchozí části zužitkovali domácí v úvodu závěrečné periody, kdy díky dalekonosným střelám Slezáka a Marka udržovali soupeře na dostatečném odstupu a tento odstup navíc v páté minutě navýšili na deset bodů 75:65. I když vedli Orli desetibodovým náskokem, hosté se nevzdávali a připravili domácím těžké chvilky a infarktovou koncovku pro diváky v hale a u televizních obrazovek. Dílčím vítězstvím hostů 11:3 snížili na pouhý dvoubodový rozdíl minutu před koncem a Wilson měl dokonce šanci z dvou trestných hodů za stavu 78:76 vyrovnat. Proměnil ale jenom jeden a Prostějov následně prostřednictvím Panduly úspěšně zakončil zpoza tříbodového oblouku – 81:77. Půl minuty před koncem základní hrací doby tak měli domácí čtyřbodové vedení, které navzdory tlakům soupeře uhájili a získali druhé vítězství v této semifinálové sérii. Za vedení 2:1 tak budou mít v sobotu v Ostravě možnost celou sérii ukončit a postoupit do ligového finále!

Převzato z www.bkprostejov.cz

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...