Dobrý večer, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

19 ostrava_bkPo vítězném domácím zápase jsme vyrazili vstříc dalšímu utkání a boji o druhý bod v semifinále do Ostravy. Od začátku utkání jsme ale příliš dobře nebránili, soupeř trestal naše chyby se sedmdesátiprocentní úspěšností trojek a my jsme se tak už v první polovině dostali do dvacetibodové ztráty 45:25. Naštěstí pro nás jsme ještě před polovinou stačili výrazně toto manko umazat a ve třetí části jsme dokonce srovnali na 53:53, posléze 55:55. Víc nám bohužel nebylo přáno.

Domácí díky zkušenostem Amese a osmi bodům v řadě odskočili, získali zpátky ztracené sebevědomí a my jsme znovu museli dotahovat. Když to s námi znovu vypadalo na začátku závěrečné části dobře, přišly další dvě trojky, dvojka Amese a o výsledku utkání bylo prakticky rozhodnuto. My jsme se sice ještě snažili naši ztrátu vymazat, ale po čtyřiceti minutách čistého času jsme se museli smířit s porážkou poměrem 85:96. Stav sérii je tak 1:1 a o získání semifinálového mečbolu se bude bojovat ve středu na naší palubovce.

NH Ostrava - BK Prostějov 96:85 (27:15 49:38 69:63)

STŘELBA 3B.: 26/14:12/6
STŘELBA 2B.: 35/18:46/25
TH: 25/18:29/17
DOSKOKY: 30:34
CHYBY: 26:24
ROZHODČÍ: Hošek Jan, Vondráček Marek, Matějek Ivor
KOMISAŘ: Štěnička Dušan

NH Ostrava: Wilson Jeremiah 20, Barnes Chadwick Farrell 19, Ames Rahsaan Edward 11, Stehlík Jan 11, Zbránek Filip 10, Dufault Austin Lee 9, Gniadek Martin 9, Číž Adam 7, Jurečka Luděk, Medvecký Michael, Pelikán Rostislav.

BK Prostějov: Švrdlík Kamil 25, Slezák Pavel 18, Marko Roman 16, Pandula Dušan 14, Kohout Ondřej 7, Bohačík Jaromír 5, Polášek Rudolf, Prášil Jaroslav, Šmíd Filip.

Do druhého semifinálového utkání, tentokrát na palubovce Ostravy, nevstoupili naši Orli špatně, když hned zkraje trefili trojku a ujali se vedení. To ale ještě nikdo netušil, že na druhé straně se spustí kanonáda v podání domácího celku. Domácí stříleli ze všech pozic, ať už bráněných či nebráněných a s vysokou úspěšností proměňovali. My jsme se tak poměrně rychle dostali do bodové ztráty a po koši domácího Wilsona v šesté minutě už to bylo 18:9. Když se navíc rozstříleli další zahraniční hráči Ostravy, byl výsledek první části 27:15 pro soupeře.

Zatímco se naši Orli snažili najíždět a skórovat z bezprostřední blízkosti nebo alespoň vytvářet otevřené pozice na perimetru pro spoluhráče, domácí ve druhé části pokračovali v zasypávání našeho koše tříbodovými střelami a znovu se jim dařilo. Po trojce Stehlíka v šesté minutě jsme se tak dostali do maximální ztráty 45:25, když soupeř střílel zpoza tříbodové linie v poměru 10/14. Naštěstí pro nás jsme už do většího deficitu nešli a díky naší neutuchající aktivitě jsme sedmi body v řadě umazali hlavní ztrátu a v polovině utkání jsme nakonec prohrávali jen jedenáctibodovým rozdílem 38:49.

Pozitivně naladěni z konce druhého kvartálu jsme výborně začali třetí periodu, ve které jsme měli více ze hry a dílčím vítězstvím v této části 15:4 jsme vyrovnali na 53:53. Následně jsme znovu srovnali po koši Panduly na 55:55 a právě Pandula nás mohl trestným hodem posunout do vedení. Tak se ale nestalo a domácí toto zaváhání nakoplo. Osm bodů v řadě, přičemž o čtyři se postaral Ames, který využil nepozorností v naší rozehrávce, nás znovu poslalo do výrazného deficitu a my jsme museli znovu bod po bodu vedení soupeře umazávat. Nakonec jsme stihli alespoň trochu naše manko snížit a do závěrečné fáze jsme vstupovali jen se šestibodovou ztrátou 63:69.

V poslední části dnešního utkání jsme nejprve třemi body Švrdlíka, který byl z naší strany nejlepším hráčem utkání, stáhli, abychom v zápětí inkasovali dvě trojky od Stehlíka s Amesem do konsolidované obrany. To bylo na naše hráče, kteří stáhli už dvacetibodové manko, příliš a i když jsme ještě neskládali zbraně, soupeř si začal věřit a díky úspěšným nájezdům Barnese s Wilsonem jsme už neměli jak soupeře dohnat. Nakonec jsme se tak museli smířit s porážkou poměrem 85:96 a srovnáním série na 1:1. Nyní je na řadě opět naše palubovka a bitva o zisk druhého bodu a zároveň mečbolu pro ukončení celé série.

převzato z www.bkprostejov.cz

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...