Dobré dopoledne, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

19 bk_ostravaTím nejlepším způsobem vstoupili do semifinálové série proti Ostravě basketbalisté Prostějova. Na domácí palubovce byli většinu hrací doby ve vedení. V poslední čtvrtině udeřili a po výhře 95:82 získali důležitý první bod. Hrdinou byl kapitán Jaroslav Prášil. V poslední desetiminutovce zasypal ostravský koš sérií trojek a na drtivý úder soupeř nedokázal odpovědět.

BK Prostějov - NH Ostrava 95:82 (20:18 44:38 66:60)

STŘELBA 3B.: 21/12:31/12
STŘELBA 2B.: 35/20:39/17
TH: 24/19:18/12
Doskoky: 34:29
CHYBY: 19:21
ROZHODČÍ: Dolinek Ivo, Paulík Robert, Hruša Petr
KOMISAŘ: Ringsmuth Zdeněk

BK Prostějov: Prášil Jaroslav 22, Pandula Dušan 16, Bohačík Jaromír 13, Švrdlík Kamil 13, Marko Roman 11, Slezák Pavel 11, Kohout Ondřej 4, Šmíd Filip 4, Polášek Rudolf 1

NH Ostrava: Wilson Jeremiah 24, Dufault Austin Lee 19, Číž Adam 18, Barnes Chadwick Farrell 11, Ames Rahsaan Edward 5, Stehlík Jan 3, Gniadek Martin 2, Jurečka Luděk, Medvecký Michael, Pelikán Rostislav, Zbránek Filip

Orli sice v úvodu utkání povolili skórovat hostům hned dvakrát ze tříbodové vzdálenosti, což je dostalo do vedení 8:4, ale následně začali Hanáci bod po bodu manko umazávat a v páté minutě už i vedli po koši Švrdlíka 9:8. Hosté pak sice díky ex-orlovi Dufaultovi a jeho sedmi bodům otočili na 15:9, ale to bylo maximum, na které hráči Ostravy dosáhli. Další minuty už patřily opět domácím, kteří po první čtvrtině vedli 20:18.

Jak Orli první periodu skončili, tak tu druhou i začali. Kapitán Prášil trefil další trojku a znovu společně s Pandulou poslal Orly do vedení 25:18. Toto slibné vedení po dvojce Šmída, který poměrně překvapivě nastoupil již v průběhu čtvrtiny na palubovku, narostlo až na devět bodů. Pak ale hosté přidali a taženi Čížem snížili na rozdíl jediného bodu 34:33. V závěru poločasu se Orli zvedli a do kabiny odcházeli za příznivého stavu 44:38.

Šestibodový náskok domácím  nestačil. Ve třetí čtvrtině se nadechli k bodové sérii 10:0 a rázem vedli 60:44. Ostrava ani za tohoto stavu nesložila zbraně. Trojky Barnese a Amese ji vrátily do utkání a před poslední částí domácí vedli pouze 66:60.

V klíčovém momentu hostujícímu týmu nepomohl Gniadek. Jeho nesportovní chyba odstartovala ofenzivu prostějovské družiny. Kapitán Prášil čtyřikrát v řadě zaměřil zpoza tříbodového oblouku a čtyřikrát se trefil. Další body přidal Slezák a Pandula a bylo rozhodnuto. Orli se utrhli až na průběžný výsledek 86:63 a bylo vymalováno. Nová huť konečné skóre kosmeticky upravila, na obrat už neměla síly.

Zbyněk Choleva (BK Prostějov)
Čtvrtfinále s Levicemi nás vyčerpalo fyzicky, ale posílilo mentálně. Hráli jsme s velkou chutí. Tým byl hodně efektivní při střelbě, což potvrdilo konečné skóre. V útoku si hráči výborně pomáhali, dařilo se všem. Dali jsme do utkání hodně energie a odměnou je první získaný bod v sérii. Když budeme v podobných výkonech pokračovat, bude to dobré.

Dušan Medvecký (NH Ostrava):
Utkání nám vůbec nevyšlo. Až na Číže to nezvládli především čeští hráči. Třeba stupidní faul Gniadka. Prohrávali jsme o šest bodů a mohli se ještě přiblížit na menší rozdíl. Byla to od něj hloupý juniorská chyba. Prostějov byl ale lepší. A v poslední čtvrtině utkání naprosto ovládl Jarda Prášil. Byl to jeho zápas.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...