Dobré dopoledne, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

19 bkMěsíce jednání o budoucnosti prostějovského prvoligového basketbalu dospěly ke svému cíli. A do řad fanoušků míří skutečně skvělá zpráva. Současné vedení klubu totiž rozhodlo, že Orli budou také v dalším ročníku účastníky nejvyšší soutěže Mattoni NBL! Špičkový tuzemský basketbal tak zůstává v Prostějově a v příštím ročníku bude „Békáčko“ bojovat už o desátou medaili v řadě.

Naopak chmury do tábora Orlů přinesl sobotní druhý zápas semifinálové série Mattoni NBL v Ostravě. Nejenže jej prostějovští prohráli a stav na zápasy je tak nyní 1:1, ale především přišli o kapitána Jaroslava Prášila. A to je za jejich současného stavu přímo pohroma...

I v novém ročníku 2013-2014 budeme vídat mezi tuzemskou elitou tým BK Prostějov! Klub se sice v letošní sezóně prokousává složitými ekonomickými časy, ale všechny těžké chvíle díky nadšení funkcionářů, trenérů a v neposlední řadě i hráčů ustál. Klid do duší přinesl počátek nového roku a oznámení, že Orli mění post nejvyššího muže, načež dohrají rozběhnutou sezónu. A je ještě líp! Nové vedení již s předstihem prohlásilo, že Mattoni NBL se bude v Prostějově hrát i v nadcházejícím soutěžním ročníku!

„Rozhodli jsme se pokračovat,“ potvrdil Večerníku dobrou zprávu předseda občanského sdružení BK Prostějov Ivan Pospíšil. „Jednáme se sponzory, doufáme také v podporu prostějovské radnice a vedení Olomouckého kraje. Počítáme s reálným rozpočtem, který chceme mít naplněný před začátkem sezony,“ dodal Pospíšil.

Vedení klubu čeká řada jednání s hráči aktuální sestavy. Prioritou je udržet co nejvíce basketbalistů ze současného kádru. „Všichni budou osloveni. Máme představu, co můžeme reálně hráčům nabídnout. Nebudou to žádné vzdušné zámky. Smlouvy, které budeme navrhovat, vycházejí z našich možností a můžeme je garantovat,“ poznamenal Pospíšil, který si uvědomuje, že o kvalitní hráče prostějovského výběru je zájem také v jiných klubech. „Kluci musí zvážit, jestli odejdou jinam, kde jim třeba nabídnou více, ale peníze zůstanou pouze na papíře,“ dodal.

Ligové „áčko“ také v příští sezoně povede dvojice Zbyněk Choleva, David Hájek. S trenéry se již vedení klubu domluvilo. „Smlouva bude uzavřena na příští ročník,“ potvrdil šéf klubu Pospíšil.

Rozhodnutí klubové generality pochopitelně potěšilo také trenéra Orlů. Choleva doufá, že kostra mužstva zůstane pohromadě a také v příští sezoně bude dělat radost svým fanouškům. „Je skvělé, že se v Prostějově bude pokračovat na nejvyšší úrovni. Všichni kluci si to zaslouží. Ukázali velké srdce a charakter. Na palubovce i v kabině si basket užívají. Zaslouží si, aby Mattonka ve městě zůstala,“ uvedl Choleva, který si uvědomuje, že úzká sestava by potřebovala doplnit. Už kvůli tomu, že se příští ročník nejvyšší soutěže bude hrát čtyřkolově systémem středa – sobota. „Bude hodně zápasů i cestování. Potřebovali bychom ještě jednoho pivota a rozehrávače,“ uvažuje kouč.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...