Příjemnou noc, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

18 bk_vyhraPouze v sedmi hráčích uhájili basketbalisté Prostějova domácí palubovku v rozhodujícím čtvrtfinále play – off. Před slušnou návštěvou porazili Levice 80:73 a v sérii zvítězili 3:2 na zápasy. Podeváté v řadě postoupili mezi čtyři nejlepší týmy Mattoni NBL a mají jistou medaili.

Samotný začátek patřil hostujícímu Astrumu, který získal vedení 4:0. Domácí se pak probrali a získali osmibodový náskok (16:8). Rozhodující utkání o postup ale nemělo být žádnou snadnou záležitostí Orlů a to se potvrdilo v průběhu první čtvrtiny. Hráči slovenského týmu zabrali a do první krátké přestávky snížili na rozdíl tří bodů.

Další pokračování poločasu bylo ve znamení přetahování protivníků o výsledek. V 16. minutě po trojce Mrviše Levice vedly 33:29, na rozdíl bodu vzápětí snížil Slezák a v závěru poločasu šli dopředu opět domácí. Pandulova dalekonosná střela tři sekundy před sirénou přinesla poločasový výsledek 41:40.

Ve třetí periodě se Hanáci poprvé výrazně přiblížili k postupu. Úsek mezi 23. a 25. minutou ovládli v poměru 11:0 a odskočili na 54:43. Ani tento úder ale soupeře nedostal do kolen. Zásluhou Američanů Fieldse a Kempa se pomalu dostávali na dostřel a na začátku poslední části velké bitvy stáhli na 58:52.

Drama gradovalo v závěrečné čtvrtině. Levice snížily na rozdíl koše. Odpovědí bylo pět bodů Marka a efektní smeč Švrdlíka. To už bylo na slovenské mužstvo moc. Kostrbaté útoky končily na neprostupné obraně Orlů, kteří už svoji šanci nepustili. Za uznalého potlesku svých fanoušků si v posledních minutách užívali postup do semifinále, v němž narazí na Ostravu.


 

POHLEDEM TRENÉRŮ

Zbyněk CHOLEVA  - BK Prostějov:
„Oproti čtvrtému zápasu jsme se zlepšili. Kluci byli aktivní pod košem a ubylo našich ztracených míčů. Základem byla kvalitní obrana a výpomoc na slabé straně. Série stála hodně sil, ale tým to zvládl, i když jsme se nemohli dostat do herní pohody. Rozhodovala vůle a té jsme měli naštěstí dost. Věřili jsme víc než soupeř.“

Oleg MELEŠČENKO - Astrum Levice:
„Můj tým dělal, co mohl a byl blízko úspěchu. Ve sportu ale není možné, aby se na konci zápasu radovali oba soupeři. Prostějov ukázal, že si druhé místo po nadstavbové části zasloužil. V rozhodujícím utkání byl lepší a myslím si, že má velkou šanci postoupit až do ligového finále.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...