Dobrý večer, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

17 levice_bkPo domácí výhře zamířili Orli do Levic, kde utkání zahájili už o něco lépe než úvodní duel, ale i tak prohrávali velmi rychle 0:6. Postupně ale hru zlepšovali a zejména díky Pandulovi obrátili v náš prospěch a po první části jsme tak vedli 22:16. Druhá nám ale vůbec nevyšla a v polovině jsme prohrávali o pět. V úvodu třetí periody jsme se znovu ujali vedení a drželi si od soupeře mírný náskok až do samotného závěru utkání. V něm bohužel byla na naší straně smůla a na straně soupeře štěstí.

Nám se několikrát vykroutil míč z obroučky, zatímco soupeř dával koše i o desku. Vteřinu před koncem základní hrací doby tak střelou o desku domácí Nuhanovič vyrovnali na 67:67 a šlo se do prodloužení. V něm už měl soupeř navrch a díky dvěma rychlým trojkám rozhodnul o svém výraznějším náskoku a vítězství 84:76. Série je tak srovnaná na 1:1 a v sobotu bude na tahu právě družstvo z Hané!

ASTRUM Levice – BK Prostějov 84:76 pp

I když se dal v levickém bouřlivém prostředí očekávat na náš tým velký tlak, nebylo tomu tak. Domácí si sice rychle ujali vedení 6:0, ale to bylo jejich maximum. My jsme díky výborně hrajícímu Pandulovi a rychlému přechodu stejně jako i kombinacím otočili vývoj utkání sérií 9:0 na 15:11. Naše vedení jsme pak ještě trochu navýšili a celou první část jsme vyhráli šestibodovým rozdílem 22:16.

Zatímco  v úvodní periodě jsme domácí tým po většinu času předčili, ve druhé části byl domácí celek lepší a měl tak víc ze hry. Vstupní fázi vyhráli domácí poměrem 8:1 a díky dobrým kombinacím v poli své vedení drželi. My jsme se soupeřem drželi krok, zejména díky dvěma trojkám Panduly a Bohačíka a i tak jsme nakonec v polovině prohrávali pětibodovým rozdílem 35:40.

Prostějovští Orli sice v polovině utkání ztráceli, ale jejich vstup do třetí fáze byl výborný. Díky dvěma trojkám Slezáka a Marka, které doplnil dvěma body Švdlík, jsme se znovu dostali do vedení 43:40 a i když jsme ještě na chvíli o vedení přišli, po zbytek základní hrací doby jsme byli o krok napřed my. V závěru třetího kvartálu jsme dokonce měli možnost jít do vyššího vedení, ale díky neproměněným trestným hodům jsme vedli jen osmibodovým náskokem 58:50.

V závěrečné části na nás začali domácí hodně tlačit a tlak stoupal zejména po dvou úspěšných trojkách. My jsme si ale díky naší podkošové hře drželi odstup. Právě pivoti Švrdlík – Kohout – Prášil nás dostali do maximálního vedení v utkání 67:58. Pak ale přišly dvě osudové minuty tohoto zápasu. Nejdříve domácí Grznár zakončil trojku o desku, následně se trefil Simmons zpod koše a aby toho nebylo málo, tak jsme na půlící čáře přišli o míč a Kemp snížil na 65:67. V našem posledním útoku jsme bohužel dobře rozehranou akci nedokázali přetavit v body. Nejprve minul Marko otevřenou trojku a následně jsme neuspěli ani zpod koše z dorážky. Míš se tak dostal k soupeři, který v poslední vteřině dopravil míč na Nuhanoviče a ten opět střelou o desku vyrovnal na 67:67.

Protože se domácí dostali do prodloužení, i když prakticky celý zápas dotahovali, byli v prodloužení v euforii a to se projevilo i na jejich výkonu. V úvodu prodloužení trefili opět dvě trojky v řadě a získali čtyřbodové vedení. My jsme se sice ještě dostali na rozdíl jednoho bodu – 75:74, ale víc už jsme nezvládli. Domácí tak zejména díky trestným hodům znovu odskočili a nakonec i zvítězili poměrem 84:76. Čtvrtfinálová série je tak vyrovnána na 1:1 a opět se bude stěhovat do Prostějova, kde již v sobotu sehrajeme duel číslo 3.

převzato z www.bkprostejov.cz

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...