Dobrý večer, dnes je čtvrtek 9.5.2024
svátek slaví Ctibor,
zítra Blažena
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

16 bratcenkoZatímco v lize se basketbalistům Prostějova daří, závazky minulého vedení z první poloviny sezony vůči hráčům, realizačnímu týmu a obchodním partnerům se daří likvidovat pouze pomalu. Dluhy se stále pohybují v řádech milionů korun. Tento nepříjemný stín se tak bohužel stále vznáší nad jinak velice sympatickými výkony a výsledky prořídlého kádru Orlů i na začátku play off...

„Na začátku roku vedení společnosti Prostějovský basketbal s.r.o. zastupovaného Milanem Matzenauerem závazky uznalo a slíbilo, že je vyrovná do konce května. Podle všeho ještě vyrovnané nejsou. Hráči a trenéři už ale podle dostupných informací dostali část výplat,“ uvedl současný šéf prostějovského basketbalu Ivan Pospíšil.

Jak Večerník zjistil, velká část dluhů zůstává nezaplacena. Basketbalistům chybí tři výplaty, podobně jsou na tom trenéři. Na své peníze ještě čekají také další partneři a dodavatelé, například dopravci.

Situace je pro basketbalového fanouška značně nepřehledná, proto Pospíšil Prostějovskému Večerníku na přímý dotaz celý vývoj problému vysvětlil. „Před lety se basketbal rozdělil na dvě části. Tým mužů v Mattoni NBL zajišťovala firma Prostějovský basketbal s. r. o. a kompletní mládežnické týmy potom spadají pod občanské sdružení BK Prostějov.

Nelehkou finanční situaci „A“- týmu se bohužel nedařilo řešit a Milan Matzenauer se v lednu rozhodl skončit a odhlásit tým z rozehrané Mattoni NBL. „V tu chvíli jsme se museli za občanské sdružení velice rychle, doslova během několika hodin, rozhodnout, jestli ligový tým v nejvyšší soutěži ze dne na den skončí, nebo bude pokračovat. Takový konec a do jisté míry i ostudu jsme nechtěli připustit, rychle jsme jednali s hráči, kteří v Prostějově zůstali a podařilo se nám sehnat hraniční peníze na zbytek sezony. Takže od 1. února jdou všechny závazky za občanským sdružením. Ale s platbami za tým do 31. ledna 2013 nemáme a nemůžeme mít vůbec nic společného. Jsou závazkem společnosti Prostějovský basketbal s. r. o., jejímž jediným jednatelem je pan Matzenauer,“ přiblížil realitu Pospíšil, podle něhož občanské sdružení nikdy žádné nezaplacené závazky nemělo. „Nikdy jsme nedlužili ani korunu.“

Otázkou zůstává, zda úspěšný tým nepoloží dluhy předcházejícího vedení. Rozhodující pro další vývoj budou následující týdny. „Chceme o budoucnost prostějovského basketbalu v nejvyšší soutěži bojovat! Sháníme prostředky na příští sezonu. Nedílnou součásti je podpora vedení kraje a města, které si opravdu velmi vážíme v této nelehké situaci. Uvidíme, jestli se nám to podaří, ale jasno chceme mít po skončení play off. Už kvůli hráčům, kteří potřebují vědět, jestli zůstanou nebo si budou shánět jiné angažmá,“ dodal Pospíšil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...