Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Všechny tuzemské basketbalové kluby bezprostředně po sezóně řeší shodný problém - získat do kádru co největší počet českých hráčů. Těch kvalitních je na trhu nedostatek, řada z nich má navíc uzavřené víceleté kontrakty. Týmy Kooperativa NBL si je tak střeží, protože nejvyšší domácí soutěž se bez nich prostě nedá hrát. Pohyby o přesunech proto kluboví manažeři tají a jména posil obvykle oznámí až po definitivním uzavření jednání a podpisu smlouvy.

„Jednání stále probíhají. Všichni věříme, že dobře dopadnou, ale jména zveřejníme, až bude všechno uzavřeno,“ opakují často šéfové klubů. Podobně tajemný je také sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek. „Na posilách pracujeme každý den. Toto období je hodně hektické. Všechny strany musí být spokojené a chce to trpělivost. Každopádně se snažíme získat alespoň dva špičkové české hráče. Snad se nám to podaří,“ přeje si Pekárek, podle něhož je zdrženlivost při zveřejňování jmen oslovených hráčů namístě. „Pak se může stát, že ho přetáhnou jinam. Chce to trochu taktiky,“ pousmál se.
Získat kvalitního basketbalistu není snadné. Většina má své agenty, i ti z přestupu profitují, jednání s agenturami bývají obtížná. Kluby v Česku zase nemají na rozhazování. A hráči potřebují mít, kromě zajímavé smlouvy v kapse, víru, že dostanou v novém působišti důležitou roli. V některých případech dochází k tomu, že mají dopředu dohodnuté minuty v zápasech. „To bych ale nikdy neudělal! O minutáži se přece rozhoduje na tréninku. Na tom, jak hráč pracuje, jakou má formu. Minuty se nedají garantovat,“ odmítá tuto možnost Predrag Benáček, kouč BK Olomoucko.
Při skládání týmu je angažování Čechů priorita. Až pak kluby hledají posily v zahraničí. „Má to svoji logiku. Cizinců je dostatek, často jsou i levnější než domácí hráči. Dokonce se sami nabízejí. Musíte se pouze trefit do toho pravého,“ tvrdí sportovní manažer Olomoucka.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...