Dobré poledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Čtvrteční čtvrtfinále basketbalové ligy mezi Opavou a BK Olomoucko bylo předčasně ukončeno. Důvodem byla údajná inzultace rozhodčího Stanislava Kučery ze strany srbského pivota hostů Darka Čohadareviče. Hráč měl lehce udeřit hlavou rozhodčího Kučeru, když mu byl odpískán nesportovní faul a vzápětí technická chyba za protesty. S tím ovšem vedení BK Olomoucko nesouhlasí.

„Darko Čohadarevič měl být kvůli faulu a následným protestům vyloučený. V žádném případě ale nemělo být utkání ukončeno, protože k žádné inzultaci, což jednoznačně prokazují dostupné záznamy, nedošlo,“ tvrdí Michal Pekárek, sportovní manažer BK Olomoucko.
Proti rozhodnutí se ligový nováček odvolává k vedení nejvyšší domácí soutěže a požaduje opakovaní střetnutí.
„Jsme přesvědčeni, že celá situace nebyla posouzena adekvátním způsobem a že ke zbytečnému vyhrocení výrazně přispěl rozhodčí Kučera, kterého se hráč evidentně ani nedotkl. Za podobné herecké výkony, pokud se sportovcům v hokeji udělují dvě trestné minuty za filmování a ve fotbale žlutá karta. Neomlouváme chování Darka Čohadareviče. Nechceme ale připustit, aby kvůli chybnému rozhodnutí jednoho arbitra byla znehodnocena naše celoroční práce,“ uvedl Pekárek.
Do projednání protestu platí, že ve čtvrtfinále Kooperativa NBL mezi Opavou a Olomouckem vedou Slezané 2:0 na zápasy. První kolo play off se hraje na čtyři výhry. Třetí duel je na programu v Prostějově v neděli od 18 hodin.

Celé utkání zde:




Vyjádření BK Olomoucko k utkání čtvrtfinále Kooperativa NBL proti Opavě
Vedení basketbalového klubu BK OLOMOUCKO nesouhlasí s nesportovním chováním svého hráče Darko Čohadareviče ve včerejším druhého utkání play-off Kooperativa NBL s Opavou. Současně však, na základě zhlédnutí dostupných videozáznamů i prohlášení očitých svědků “incidentu” jsme přesvědčeni, že k inzultaci nedošlo.
Rozhodčí Stanislav Kučera, i když nebyl vůbec přímo účasten odpískání hráčova úmyslného faulu a následné technické chyby, přiběhl přímo do cesty našemu hráči a čekal na okamžik, kdy bude mít příležitost realizovat svůj teatrální pád. Stejně tak odmítáme rozhodnutí rozhodčích - předčasné ukončení zápasu. Z jakého důvodu? Na základě jaké opory v pravidlech či soutěžním řádu? Tato situace měla být, dle našeho přesvědčení, dořešena vyloučením hráče Čohadareviče a asi i jeho následným trestem zastavení činnosti, ale ne ukončením zápasu. Jsme přesvědčeni, že se utkání mělo dohrát! V tomto duchu připravujeme a dnes odešleme své podněty České basketbalové federaci s jednoznačným požadavkem opakování předčasně ukončeného utkání. V žádném případě nemělo být utkání ukončeno, protože k žádné inzultaci, což jednoznačně prokazují dostupné záznamy, nedošlo.
Jsme přesvědčeni, že celá situace nebyla posouzena adekvátním způsobem a že ke zbytečnému vyhrocení výrazně přispěl rozhodčí Kučera. Za podobné herecké výkony, pokud se jich dopustí sportovec, se v hokeji udělují dvě trestné minuty za filmování a ve fotbale žlutá karta.
Proběhlý incident rovněž nebyl první kontroverzním momentem rozhodčího Stanislava Kučery. Soudíme, že rozhodčí by měli utkání řídit, usměrňovat a jejich cílem by mělo být, aby se zápas dohrál, to vše v duchu fair play. To se bohužel včera v Opavě nestalo, i když, a to závěrem opakujeme, tím nijak neomlouváme nesportovní chování našeho temperamentního hráče, který za něj bude potrestán dle disciplinárního řádu klubu velmi tvrdě.

BK Olomoucko
Dušan Tomajko, Michal Pekárek
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...