Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hned v šesti zápasech probíhajícího ročníku na sebe v průběhu sezóny narazily týmy Olomoucka a Opavy – čtyřikrát v lize a dvakrát v pohárové soutěži. V pěti případech se z výhry radoval čtvrtfinálový protivník ligového nováčka.


7. kolo Kooperativa NBL
Úvodní vzájemný souboj ve Slezsku překvapivě ovládli hosté. Hanáci přes třicet minut vedli a v průběhu druhého poločasu měli k dobru až dvanáct bodů, ve 35. minutě měla ale Opava na své straně náskok pěti bodů. Vítězství 89:86 zařídil v koncovce agilní Fuller.

5. kolo Českého poháru - 1. zápas
Už do poločasu tým Olomoucka nabral ztrátu osmnácti bodů, přestože soupeř nastoupil bez klíčového rozehrávače Šiřiny. Po pauze domácí stáhli na rozdíl jediné trojky, v koncovce jim ale došly síly a po porážce 81:102 ztratili reálné šance na postup.

5. kolo Českého poháru - 2. zápas
Ani loučení s pohárovou sezónou Olomoucku nevyšlo, přestože v odvetě osmifinále v poločase prohrávalo pouze o čtyři body. Opava ale měla k dispozici hned sedm dvouciferných střelců, kteří po pauze zařídili výsledek 100:80 a jasný postup.

18. kolo Kooperativa NBL
Po dvou minutách sice Hanáci prohrávali 0:10, dokázali se však vrátit do utkání a byli kousek od vyrovnání. O konečné porážce 71:97 rozhodla třetí čtvrtina, kterou hosté vyhráli přesvědčivě o osmnáct bodů.

2. kolo nadstavbové skupiny A1
Třetí vzájemné utkání na půdě prostějovského Sportcentra DDM sérii úspěchů neukončilo. Ve 27. minutě žluto-modří prohrávali o sedmnáct bodů, ve finiši sice snížili na rozdíl koše, porážku 91:95 už ale neodvrátili.

7. kolo nadstavbové skupiny A1
Ještě ve 31. minutě napínavého střetnutí Olomoucko v Opavě vedlo. V poslední čtvrtině ale nedokázalo ubránit opavského Gniadka. Domácí pivot osmi body v řadě otočil skóre a posunul Opavu k výhře 89:84. (lv)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...